Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mennyi hasznos információhoz hozzá sem jutottatok volna!
2010. február 19. péntek, 22:23 | Huszti Sándor -...

Értem én, amit mondotok, de gondoljatok bele, mennyi hasznos információhoz hozzá sem jutottatok volna könyvek, és tanfolyamok által, ha nem lenne egy üzleti része is a tanok terjesztésének! Az a kevés szabadidejében tanító emberke ugyan mennyi embert tudna ellátni tanítással és milyen távolságba lenne hajlandó utazni a saját költségén?

Persze-persze, tudunk tanulni bárkitől, nem kell ahhoz fejlett Mester! De vajon erre a felismerésre hányan jutottak volna el a könyvek és tanfolyamok segítsége nélkül?

Az én tanítóm alapjában véve nem pénzért tanított, mégis voltak vele költségeim, kiesett munkaidőm, stb. Ha számszerűsíteném, akkor kb. 200 eft-ot vitt el a pénztárcámból, de amit kaptam tőle, az egyrészt többszörösét éri, másrészt, magamtól a büdös életbe nem jöttem volna rá azokra az alapokra, amiket Tőle kaptam!

Szóval, tartsa fel a kezét az, aki az üzletiesített ezotéria, spiritualitás nélkül is itt tartana az önfejlesztésben, mert magától és a hobbi tanítóktól is kapott volna elég impulzust!

Például, ez a weboldal sem karitatív célokkal van fenntartva, nem hobbiból fizetem a fenntartási költségeit és töltök vele naponta több órát! De gondolom, ezt tudtátok? : )

Persze, egyetértek azzal, hogy ha egy tan vagy egy tanító túlságosan pénzéhes, akkor az szúrja az ember szívét, de aki ezt felismeri, az úgysem megy ilyenhez, aki meg nem, az okkal vonzotta be.
Viszont aki egy normális megélhetésért dolgozik, nem irreális árakon, az szerintem igenis joggal kér pénzt a munkájáért!
De erről már beszélgettünk a Kérhetünk-e pénzt a lelki tanításért, tanácsadásért? topikban.