Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
heidi képe
Megbocsátható-e?
2008. december 29. hétfő, 19:03 | heidi

Én úgy gondolom, egy olyan párkapcsolatban, ahol minden rendben van két ember között, szóba sem jöhet ilyesmi, fel sem merül..................addig, amíg rendben van minden.....................amint keletkezik űr, vagy valamiben hiány, azonnal beférkőzhet egy harmadik!
Én ilyen szempontból a tiszta, őszinte kapcsolatban hiszek, és számomra mindez elképzelhetetlen.Lehet, hogy fel kellene ébrednem, mert én hiszem csak, hogy létezik még tiszta, őszinte párkapcsolat? Talán naív vagyok, de hiszem, és ezzel a hittel sok örömömet leltem már a csodákban, amit egy ilyen alapokon nyugvó kapcsolat adni tud.
Viszont vígasztaltam már jónéhány barátomat, akiket megcsaltak! A fájdalmuk leírhatatlan, és cseppet sem irigylére méltó.......... De életünk ilyen válságaiból mindig nagyokat lehet tanulni, s mindahányszor segítettem, hogy minderre rájöjjenek, újra magukra találjanak és lelkileg megerősítsék magukat.Ilyenkor jól jön egy két jóbarát.
KÉRDEZEM ÉN, KÖZÜLETEK VOLT MÁR VALAKI MEGCSALVA? ÉS HOGYAN ÉLTE MEG, HOGYAN ÉLTE TÚL? MIT TANULT MEG BELŐLE? MEG SZABAD, VAGY LEHET AZ ILYESMIT BOCSÁTANI? VAGY A SEB ÚGYIS ÖRÖKRE OTTMARAD? Én úgy látom, a seb örökre ottmarad, és utána egy kapcsolat sohasem lesz már tökéletes. Persze sokminden függ attól is, hogy milyen tipusú emberekről van szó. Sokkal súlyosabba az eset, ha valakik teljesen "becsületesek és tiszták,őszinték" a párkapcsolatukban, és becsúszik egy harmadik, és persze a megcsalás nem egy alkalmi szexuális együttlétből áll, hanem szépen szövögetik érzelmi hálójukat.Nos ez súlyosabb, mint egy alkalmi szex.UGYE? És vannak más tipusú emberek, akik alapból kicsapongóbb érzelműek, senkihez nem tudnak hűségesek lenni, mindig újabb és újabb érzelmi hullámokat lovagolnak meg, s élnek meg, nos ha valaki ilyen társat választ, vagy elfogadja ilyennek, és újra meg újra megbocsát neki, vagy továbbengedi az illetőt, mert az ilyen emberek sohasem fognak megváltozni! Ugye találkoztatok már ilyennel?
De ha minden és mindenki normális, akkor azt hiszem, ha szeretünk valakit, kell hogy legyen bennünk önuralom egy egy ilyen helyzetben, amikor találkozunk valakivel, és megérint az illető bennünket......de csak ha szeretünk...olyan helyzetben, amikor egy problémás párkapcsolatban vagyunk, és bevonzunk valakit, aki felcsigáz bennünket, az már lehet hogy a megoldást segíti elő, hogy ki tudjunk lépni egy nem működő kapcsolatból, és ilyenkor hagyni kell az eseményeket, és meg kell élni minden érzést amit hoz magával, egy rossz kapcsolatban ez már mindig megváltás, és azt hiszem, el kell fogadni, és meg kell élni! Aztán ha mégsem jön be? És még a másik mindig ott van? "haza" lehet menni, és lehet, hogy egy ilyen tanulóút a megoldás, az előző kapcsolat helyrehozásához.................................Bármi lehetséges, azt hiszem, nincs igazán útmutatás az ilyen helyzetekhez, de aki spirituálisan érzékeli a dolgokat, az megérzi, hogy egy helyzetben, vagy talákozásban mennyi jel és jelzés van, amit egyszerűen követnie kell, és itt az elménknek, a gondolkodásunknak, okoskodásainknak semmi helye, követni kell a megérzéseket és meglessz az értelme..............
Nos a fenti sorok is az én gondolataim, érzéseim csapongása a témával kapcsolatban, igazán én sem tudok biztosat, én is kíváncsi lennék még a hozzászólásokhoz, mások tapasztalataira!
CSIZIKE! MONDD, TÉGED CSALTAK MÁR MEG? VAGY CSALTÁL MÁR MEG VALAKIT? És ha igen, hogyan élted meg lelkileg az egyik vagy a másik "oldalt"?

Kíváncsian várom a folytatást!

HÉDI