Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Pasitlanság
2010. február 18. csütörtök, 13:45 | Névtelen (útkereső)

Nézzük egy másik szemszögből. Kell neked egyáltalán pasi? És ha igen, miért? Nem lehet, hogy valami olyan okból keresed a társad, ami nem ott van? Mi hiányzik? Mit szeretnél megkapni ezáltal, amit eddig nem?
És ami hiányzik, miért hiányzik? Nincs meg benned? Dehogynem, csak nem találod. Szóval szerintem az ember mindig annyi pasit kap és olyat amennyire ismeri magát. Ezt ismerjük a tükör elvből.
Ott van egy másik mumus, a félsz. Miért félsz attól, hogy pasid lesz? Nem olyan lesz mint a papád? Az lehet. Mert, hogy pontosan tudod, hogy arra csak tudat alatt vágysz, valóságban igen is meg van a véleményed az ősödről, ill. viszonyáról a nőkkel. Milyen a papa hozzáállása a csajokhoz és kik voltak a fő szerelmek az életében. Vizsgáld meg, párhuzamokat fogsz találni. Lehet pont azokat az illúziókat, amiket kergetsz a másik blogodban.
Azaz, tök mindegy, hogy milyen önismereti, önértékelési módszert választasz, az a lényeg, hogy csináld. Rakd sorba az összes pasidat és vélt pasidat és nézd meg milyen érzések kapnak el, amikor ott állnak "előtted". Menj vissza ezen érzetek nyomán és keresd meg magadban a forrását. A többi már menni fog. Szoktak erre használni egy egyszrű módszert is. Végy elő egy db papírt és kezd el leírni, hogy milyen pasit szeretnél. De nem a rózsaszín fodros, mázas fehér lovat, hanem minden egyes tulajdonságot megrágva, átgondolva. És érezd bele magad a helyzetben, hogy ha olyan lenne és ott melletted, akkor hogyan éreznéd magad vele. Meglátod nehezebb lesz, mint most mosolyogni rajta.
És még egy pár szót az erős nőről. Ebben van tapasztalatom, bízhatsz bennem. A pasik nem utálják az erős nőket, sőt igen is szeretik őket. A kérdés az, hogy az a teremtmény, aki úgy néz ki mint egy nőnemű, felsővezetői aktatáska, diplomás tartalommal, az valójában erős e. Vagy csak álca, kieresztett karom, védelmi bástyával körberakott bugyi. Ha belül vagy erős, vonzani fogod a pasikat, le sem tudod őket rázni. Csak a kérdés az, hogy tudod e hogy belül, valójában mennyire vagy erős. Ja, és ne feledd, aki valakire dőlni akar az nem hogy nem erős, hanem még a másikét is kölcsön akarja venni, így aztán várhat arra, hogy békából királyfivá váljék.

Üdv!
Hédi