Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A szexualitás nagysága
2010. augusztus 12. csütörtök, 10:47 | szildiko1

A szexualitás nagysága
A szerelem beteljesedésével mély kötés alakul ki a férfi és a nő között. Ez a kötés feloldhatatlan, és ezt nem a házasságkötés, hanem a szerelem beteljesítése adja. Sokszor még vérfertőzésnél vagy megerőszakolásnál is kialakul ez a kötés. Ez sokatmondó tény a szexualitás nagyságáról.
Vannak, .akik azt gondolják, a szexualitás valami rossz dolog. Ám ez egy hatalmas mozgatóerő, amelynek nem lehet ellenállni. A szexualitás minden akadály ellenére továbbviszi az életet. Ebben az értelemben hatalmasabb, mint a szeretet.

Természetesen akkor különösen nagy, ha a szerelem beteljesedéseként kerül rá sor. Ha a partnerek közben egymás szemébe néznek, akkor ezzel egymás iránti kölcsönös szerelmük teljesedik be. A szerelem sikerének legfontosabb előfeltétele, hogy elismerjük a beteljesedés nagyságát.

Van egy gonosz mondás: „A férfiak csak azt az egyet akarják, a nők pedig a másikat." Tehát az a partner, aki egyet akar, a megfelelőt akarja. A szerelem be-teljesítése néha hatalmi játékká válik a párok számára. Ha például az egyik fél szeretné és vágyik a másikra, a partner viszont csak hárít, akkor ezzel fölérendelt szerepet vesz fel. A vágyakozó partner pedig alárendelt szerepbe szorul, és ez tönkreteszi a szerelmet.

A szerelem azon alapszik, hogy egyenjogúság van a két fél között a vágyakozásban és a visszautasításban is. A szerelem csak akkor lehet sikeres, ha mindkét fél biztos abban, hogy vágyuk a másik félnél jó kezekben van, ha tudják, hogy mindketten szeretetben vágyakoznak és szeretettel utasítanak el. Magától értetődik, hogy ez csak akkor működik, ha tekintettel vagyunk a másikra.

Következik: Adni és elfogadni