Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A harcainkat mindig a tőlünk különálló dolgok ellen vívjuk.
2010. február 16. kedd, 11:17 | Huszti Sándor -...   Előzmény

De, ezt most értettem!

Teljesen jó a kérdés, hiszen az aktuális harcát tényleg azért vívja az ember, mert el-nem-fogadásban, elkülönülésben van és nem egységben!

Aki egységben van mindennel, abban fel sem merül, hogy lenne olyan dolog, ami ellen harcolni kellene, vagy lehetne, mert nincs olyan dolog, ami más lenne mint Ő.
Hiszen a harcainkat mindig a tőlünk különálló dolgok ellen vívjuk, azokat akarjuk megszüntetni, vagy bekebelezni, még akkor is, ha néha finomítunk ezen az egós szándékunkon és csak elnyomásnak tüntetjük fel.

Vagyis, az egység elérése lenne az, ami alapjaiban megszünteti a harcot, a harcolás szándékát. 

Korábban próbáltam megkerülni, hogy egyesével kelljen befogadnom a dolgokat, és egy lépésben akartam elérni az egységet. Nem sikerült.
Egyrészt túl nagy lépésnek éreztem, nem is láttam el odáig, ameddig lépni akartam, másrészt:

Talán sokkal nagyobb akadály volt, hogy mélyen, legbelül, még nem is akartam odaérni, beérkezni, mert még az itteni dolgaimat akartam élni és befejezni!
Ez részben egós szándék, részben talán a lélek vagy egy közeli szint tévedése, mindenesetre nem sikerült átlépnem ezeket, ezért maradtam a hosszabb, módszeresebb útnál, az önismeretnél.

Nagy spirituális tanítók hirdetik az egylépéses technikát, de mégsem látom, hogy lenne, akinek sikerül! Nem világosodnak meg tömegesen a tanítványaik, pedig elméletben olyan egyszerűnek tűnik!

De azért nem tartom lehetetlennek, és biztosan van és lesz is olyan, akinek az jön be! Szóljon, akinek sikerült!