Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ha elég bátor lenne, akkor Ő is becsületesen élne.
2010. február 16. kedd, 10:26 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Aki nem spirituális, annak a szemében én olyannak tűnök aki nem használja ki a lehetőséget az életben." - De kihasználod, mégpedig azzal, hogy nem lopsz!

Te minden egyes lehetőséget kihasználsz arra, hogy bizonyítsd magadnak, fontosabb a saját tartásod, becsületességed, mint az ellopható javak!

Ez szerintem nagy dolog! Nem csak azért éri meg becsületesnek lenni, mert akkor nem kell félni a visszahatásoktól, büntetéstől, hanem azért is, mert akkor van tartásod, bátran tükörbe nézhetsz, nem kell szégyenkezned Önmagad és mások előtt!
Aki lop, csal, hazudik, az akármennyire is büszke rá, hogy milyen élelmes, talpraesett vagy megmagyarázza, hogy az élet kényszerítette rá, a lelke mélyén pontosan érzi, hogy nem helyes, amit tesz és ha elég bátor lenne hozzá, akkor Ő is inkább becsületesen élne!

Persze ehhez a felismeréshez az nem jut el, aki soha nem vizsgálta még meg, hogy igazából miért is lop, miért csal, és miért hazudik? Mi van ezen hamis tettek mögött, milyen vágy, félelem, vagy bármi más hajtja ezeket?
Ha őszintén megvizsgálná, akkor rájönne, hogy félelem a veszteségtől az értéktelenségtől, és az egyedülléttől - gerjesztik a hamisságot, és a tettével nem tudja feloldani ezen félelmeit, csak időlegesen elfedi a hatásukat.

Magyarázat ide vagy oda, Te élsz helyesen, csak még nem tudod ezt. - úgyhogy valami még nincs helyén! : )