Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A kötés és következményei
2010. február 15. hétfő, 14:45 | szildiko1

A kötés és következményei

Ha tehát a férfi elfogadja a nőt nőként és a nő a férfit férfiként, akkor teljesedik be szerelmük. A szerelem beteljesedésének hatása igen mély a lélekben. Ezáltal a férfi és a nő feloldhatatlanul egymáshoz kötődnek. Ezután már nem szabadok, akkor sem, ha úgy akarják.
Mondok szemléltetésül néhány példát:
Miért olyan fájdalmas, ha egy pár szakít? Miért kerül sor szakításnál heves nézeteltérésekre? És miért érezzük a kudarc és a bűnösség fájdalmas érzéseit, ha szakítunk? Mindez abból fakad, hogy a két ember között kialakul egy kötés.. Amikor egy férfi és egy nő, akik a beteljesült szerelem révén egymáshoz kötődnek, szakítanak, majd keresnek és találnak egy új partnert, akkor hamarosan azt tapasztalják, hogy a második társsal nem ugyanolyan a kötés, mint az elsővel, mert az első kötés továbbra is hat. Ezért a második partnerrel való szakításkor a fájdalom és a bűntudat érzése már kisebb, mint az elsőnél, majd a harmadiknál még kisebb, a negyedik után pedig szinte nem is fáj.

Azt mondta nekem egyszer egy férfi, hogy állandó, tartós párkapcsolatot keres. Megkérdeztem tőle: „Hány komoly kapcsolatod volt már?" Azt felelte: „Hét." .Akkor elfelejtheted, hogy valaha képes legyél tartós kapcsolatra." Megkérdezte: „Van kiút?" „Igen", feleltem, „ha tiszteled azt a hét nőt és szeretettel elfogadod, tiszteletben tartod, amit neked ajándékoztak, és ha mindent, amit tőlük kaptál, magadba gyűjtesz és magaddal viszel a következő párkapcsolatba, akkor lehet esélye."
Az, hogy vannak korábbi kapcsolatok, nem jelenti azt, hogy a későbbiek nem lesznek sikeresek. De csak azzal a feltétellel sikerülnek, hogy a korábbi párkapcsolatot tisztelik és méltányolják. Amikor olyanokkal dolgozom, akik ilyen helyzetben vannak, akkor például azt mondatom a férfival az első feleségének: „Megmarad irántad a szeretetem." Ez egy szép mondat. Ezzel a nő megkapja a tiszteletet, és általában megbékél. Ha ez egy ilyen mondat elhangzása után sem történik meg,' akkor különös összefonódások alakulhatnak ki, hiszen akkor a korábbi partnert az új kapcsolatban egy gyerek fogja képviselni anélkül, hogy annak a gyerek vagy bárki más tudatában lenne.

Következő rész: Nemzedékeken átívelő összefonódások és oldásuk