Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
Igenlés = Elfogadás?
2010. február 15. hétfő, 13:30 | jaguar   Előzmény

Naszóval röviden azért kifejtem ide amiket eddig leszűrtem belőle, én nagyon nagy mélységeket érzek ebben a valamiben. Bár még van mit tesztelni rajta bőven, sőt, és néha-néha mondok nemet is, viszont most már mindig tudatában vagyok legalább annak mikor teszem ezt. Nem rutinból vágok rá "nem"-et, "nem érek rá"-t felkérésekre..
És elkezdtem a gondolataimra is figyelni, hogy fejben is igen-t mondjak és ha csak lehet minden egyes pillanatra. Ezt kulcsfontosságúnak érzem! Még az is benne lehet hogy az egész arról szól, hogy minden egyes fejben felmerülő gondolat (múltbeli/jövőbeli emlék) a Jelen pillanatra adott nemleges választ jelent. A pillanat nem-elfogadását.

(Egyik legutóbbi és abszurd példám, hogy múltkor az ébresztőóra hangjára mondtam fejben egy pillanat alatt igen-t. Biztos sokan kezdik nem-mel a napot ennek köszönhetően, mint én is szoktam, ha időre kell kellni: "ó, még egy kicsit visszafekszem, beállítom 20 perccel későbbre", vagy "ó, most túl fáradt vagyok hogy felkeljek ehhez a dologhoz, inkább annyira nem is fontos és kipihenem helyette magam jól".. Ezek mind nem-ek.. És befolyásolják azt ami utána következik.. Most hétvégén talán először, nem váltott ki ellenállást bennem az ébresztőóra hangja, elfogadtam azt és felkeltem időben. Hát nem is bántam meg: "ki korán kel, aranyat lel" lett belőle - anyagi szempontból)

Igen vagy Nem: ez egyenlő lenne az Elfogadással vagy Ellenállással/Tagadással? Azon kezdtem el filózni, vajon az egész arról szól, hogy minden egyes pillanatra adott pozitív válaszunk esetén a Pozitív Erők vesznek szárnyaik alá, ellenkező esetben pedig a Negatívak? Ez nagyon súlyos ha így van..

Mindenesetre ez nekem azt bizonyítja, hogy igaza volt Hermess-nek a gondolatorientált emberekkel kapcsolatban. Nekik nem a meditáció az útjuk ezekszerint, hanem a cselekvés és egyben az igen-t mondás.. Ez az én meditációm, azt hiszem megtaláltam.

(Mondjuk nem árt ingergazdag külső környezet hozzá, különben többnyire csak a gondolatainkat tudjuk rendbetenni vele, de hát az sem egy utolsó szempont nemdebár? :))