Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Boby képe
A pszichológia és az ezoteria egész más terület
2010. február 14. vasárnap, 12:03 | Boby   Előzmény

Krucs!

A apró különbség: a pszichológia és az ezoteria, vagy a spiritualitás egész más terület. Ha pszichológiát fogsz tanulni rájössz, hogy valami egész mást tanítanak, mint amit Te - érzésem szerint - tanulni szeretnél. Én szigorlatoztam pszichológiából egyfajta felsőoktatási képzés keretében. S a vizsga végén éreztem, hogy nem ezt akartam. Nem azt kaptam, amit akartam. Szerencse, hogy a képzés tematikájában önismeret, sőt vallástörténet is szerepelt...... LÉnyeg, hogy elindított - no meg persze egy magánéleti válság - az önismeret útján. Még ez is inkább volt pszichológia.... Tehát még mindig hiányzott valami. Most lélekgyógyász képzésre járok, amiben van némi pszichológia, anatómia - de többnyire "lélek-ismeret" - alias a spiritualitás felől közelít az ego - majd a lélek felé. Ez a vonzás téma szerintem nem pszichológia. Ez pszichológia + valami más. Még egy csomó minden, amit a pszichológia kurzuson nem fognak Neked elmondani. Merthogy nem tudják. Mi több, tagadják. Ahogyan a racionális elmémmel anno én is elszaladtam, mikor először jött szembe ez a lélekgyógyász képzés. Konkrétan a spiritualitás taszított - mert nem tudtam mi az.
TAnítják még a Jung-i elméleteket, és elfelejtik, hogy "öngyilkos" halála előtt Dr Jung visszavonta a téziseit. Tanítják Pavlov kutyáját, csak azt nem mondják hozzá, hogy kikötötte szerencsétlent mintegy gúzsba a kísérlet idejére. Ha elhiszed, hogy az állat is egy lélek, s ugyanúgy érez..........????????

Szerintem a mérnöki diplomád az, amivel pénzt tudsz keresni, a pszichológiai tanulmányokkal meg embereket tudsz beskatulyázni, miközben nem tudhatod, hogy nem-e az a valóság amit pl. egy skizofrén lát. Nézd meg Febar A. előadását - s megérted miért.

A lélekgyógyász képzést a fősuli, v. egyetem mellett is tudod csinálni, ha érdekel, tudok róla bővebben.......