Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Sanyi sem tökéletes
2010. február 13. szombat, 23:29 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Először is, köszi a válaszokat.

Csizikével, Aditival, vagy másokkal kapcsolatban én is hasonlóan gondolom, mint írtad. Nem konkrétan azt az embert akarom meggyőzni a vitákban, mert tudom, most azért látja úgy, mert ott tart, onnan olyannak látszanak a dolgok. Én is azért látom így, mert itt tartok, innen meg ilyennek látszanak a dolgok.

Hogy kinek van igaza, azt még pontosan nem tudjuk.

Sokszor azért szállok csatába olyan nyíltan egy elméletem mellett, mert tudom, hogy ezt a weboldalt még sokan olvassák rajtunk kívül, és azt szeretném, hogy ne maradjon a "más nézet" kritika nélkül, mert abból arra gondolhatnának az olvasók, hogy egyetértek, egyetértünk vele.
Ezért inkább megírom a véleményemet, részletesen kifejtem az érveimet és akik olvassák, majd eldöntik, hogy kinek is adnak igazat.
Vagyis gyakorlatilag nem is a másikkal vitatkozok, hanem az Ő nézetével és közben a vitákban kifejthető érveken keresztül próbálok másokat tanítani. Ez egy kicsit faramuci módszer, de azért remélem, hogy működik!

Azonban ettől függetlenül, valóban zavar annak a szintnek a gondolkodása, gondolatmenetei, sémái, és ezeket még nem tudtam elfogadni magamban.

Tudom, hogy ezt a problémát csak magamban tudom majd feloldani, nem a másik meggyőzése fog elvezetni a megoldáshoz! Nem is hiszek abban, hogy akikkel vitázok, azok megváltozhatnak, beismerhetnek bármit is a vita közepette! Vita közben harcol az ember, zárt, ezért nem képes változni. Majd az élet tanít!

Viszont még nem kezdtem el Önmagamban az elfogadást, még várok, totyogok egy kicsit. Aztán majd csak elindulok! : )