Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A módszer jó, de a megvalósításhoz idő kell!
2010. február 12. péntek, 22:18 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Amit kérdezel egy másik gyakori félreértés Velem vagy más tanítókkal kapcsolatban, ezért örülök, hogy feltetted és válaszolhatok rá!

Gondolom, magadon is tapasztalod, hogy amikor sokat kínlódsz egy problémáddal és közben rájössz egy megoldási módszerre, technikára, ami használ, akkor azzal nem szűnik meg egyszerre az összes olyan jellegű problémád, hanem azokra még ugyanolyan módszeresen alkalmaznod kell azt.

Nos, ugyanígy működik ez nálam is. Felfedeztem, megkaptam jó néhány gyakorlatot, módszert, amelyek alkalmazása időbe telik, nem egy-két percbe, így nem juthatott még sor minden problémám megoldására.

Az új technikák, gyakorlatok, elméletek felismerése, kipróbálása kb. öt évvel ezelőtt alább hagyott, azóta nem sok újat fedeztem fel. Viszont addig is és azóta is folyamatosan alkalmazom ezeket és bizony még időbe fog kerülni, amíg módszeresen minden terület minden problémájára sor kerül.

Rossz példa:
Olyan ez, mint amikor egy betegség elleni gyógyszert felfedeznek, de nem gyógyul meg mindenki abban a pillanatban, hiszen a gyógyszert le kell gyártani, be kell adni és még akkor is kiderülhet, hogy nem mindenkinek megfelelő. Azonban ha meg van az alap ellenszer, akkor azzal már lehet kezelni az esetek nagy részét!

Szóval ne légy türelmetlen velem szemben. A gyakorlatok jók, magamon és másokon is látom a változást, de a folyamatos alkalmazás mellett is időbe telik, mire eljut az ember a teljes tisztaságba.

Buddha és a zenészek

De beugrott egy spirituális példa is:
Buddha élt huszon-valahány évet, majd rájött, hogy a belső utat kell járnia. Erre elvonult a nyüzsgő világtól, jógiktól tanult évekig, aszkézissel kínozta magát, mígnem a folyón csónakázó zenésztől meghallotta az Ő megoldását: "Ha a húr túl feszes, akkor elpattan, ha túl laza, akkor nem lehet játszani rajta: a megoldás a középút!"

Ez ugyan az Ő megvilágosodásának a kulcsa volt, minden addigi tanulmányát, cselekedetét helyre tette, de kellett még neki 7 nap gyakorlás, mire meg is valósította, amit abban a pillanatban felismert.
Hét napig meditált immár a megfelelő módszerrel, és el is érte végső célját. - majdnem.

Ez nem azt jelenti, hogy én, mi lassúak vagyunk Buddha 7 napjához képest, mert neki az az utolsó lépése volt, előttünk meg még sok lépés áll!