Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
vitiligo
2010. február 12. péntek, 15:35 | SilverCat

Találtam néhány könyvet, amiben a lelki okokról van szó. A vitiligohoz konkrétan ez van írva:
Tüneti szint: helyenként hiányzik a szín az életéből; lelki területen vak foltok találhatók, amelyek kifelé törekszenek, és a test felszínén válnak láthatóvá; kitüntetett személy, akit megjelölnek.
Feldolgozás: életünk legyen sokszínű, változatos, vigyünk színt az ismertetőjellel ellátott területekre; ismerjük meg lelkünk fehér foltjait; jeleinket viseljük méltóságteljesen, fogadjuk el azokat, és engedjük, hogy további előrelépésre ösztönözzenek.
Feloldás: mutatkozzunk érdemesnek a megkülönböztetésre: fedezzük fel magunkban a különlegeset, azt, amire mintázatunk felhívja a figyelmet: tűnjünk ki és legyünk elsőrangúak.

A vak foltok mit jelenthetnek?
A feltűnésről annyit, hogy kb 16 éves koromig egy szürke kisegér voltam a külsőt tekintve. Aztán elkezdtem változni és a főiskola idejére már 180 fokos fordulat. Most pedig próbálom megtalálni a középutat, hogy ne is legyek túl feltűnő, de ne is legyek átlag alatti. A pasizás mindenesetre nem okoz problémát, bika vagyok:)
Belsőt tekintve mindig is befelé fordulós voltam, kevés baráttal, aki egyedül is jól elvolt. A tömeg sosem vonzott, és nem is akartam követni a "birkákat". Inkább oda húzott a szívem, ahol kevesebben álltak. Kiskoromtól érdekeltek a spiritualitáshoz tartozó dolgok, a "természetfeletti", de a társadalom azt mondta hogy ez mind hülyeség és hittem neki. Egészen tavaly őszig. És csak most jöttem rá, hogy minden ember egyenlő/különleges és semmivel sem vagyok kevesebb náluk.