Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Tekintsük játéknak, gyakorlásnak ezt is.
2010. február 12. péntek, 11:18 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Természetesen nem vagyok benne biztos, de nem is ez a lényeg, hanem a döntés tudatossága és szabadsága!

Az átkos után furcsa volt még elmenni szavazni is, meg hogy lehet olyat nyilatkozni, amiért nem viszik el az embert.
Aztán beálltunk egy választási rendszerbe és örültünk, hogy több párt, ideológia, csoportosulás is van, akik közül tudunk választani, de ez azért többnyire érzelmi alapon működött.

Most arra buzdítanám a többieket, hogy vizsgálják meg ezt a működésüket és nőjenek fel a tudatos választás szintjére! Nem baj, ha most valaki az MSZP-re vagy a FIDESZ-re szavaz, mert meditációjában erre a legjobb következtetésre jutott!
A lényeg az, hogy nem megszokásból, hanem egy tudatos döntés útján végig haladva jutott el a döntéséig!

Tekintsük játéknak, gyakorlásnak ezt is. Azt gyakoroljuk, hogy hogyan kell helyesen dönteni és erre nem az egonk beidegződését használjuk, hanem a tudatosságunkat.
Gyakorlás közben akár téveszthetünk is, de idővel egyre jobban megy majd ez a játék, mígnem kifejlődnek azok a képességek, amelyek a bölcs döntéshez kellenek.

És ezt nem csak 4 évente tudjuk gyakorolni, hanem a piacon, amikor eldöntöd, hogy melyik kofától vásárolj, amikor arról döntesz, hogy melyik tanítónénihez irasd be a gyermekedet, vagy amikor munkahelyek és leendő főnökök közül választasz!
Van választási lehetőséged és a sok jóból vagy a sok rosszból kell kiválasztanod a legjobbat. Ez a gyakorlat célja, az eszköze pedig a meglátás, belelátás, értékrend tudatosság, megszokások feldolgozása, analógiás gondolkozás... hogy csak egy párat említsek, amihez érteni kellene egy tudatosan döntő embernek.

A politikát hagyjuk meg egy másik weboldalnak!
Inkább írjátok meg, hogy milyen képességek, tudás kell ahhoz, hogy jól tudjunk választani pártok, politikusok közül?