Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Miért választjuk ezt vagy azt?
2010. február 12. péntek, 10:32 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Köszönöm a kiegészítésedet!
Valóban az volt a célom, hogy megmutassam, mi alapján kellene választania egy tudatos embernek, és hogy ez a választás először belül dől el azon, hogy magunkkal szemben milyen értékeket képviselünk, mennyire vagyunk bevállalósak, becsületesek, stb.

Hédi már korábban is elmondta nekem ezen véleményét, amivel rendesen meglepett, kiakasztott. Úgy vélem, akár igaz is lehet, de az is lehet, hogy nem.
Nem érzelmi alapon hajlok az LMP felé, hanem mert jelen esetben tényleg őket tartom a legjózanabbnak, de ez végül is az én magánügyem, amit most megosztottam pár ezer emberrel.  : )
Ha az lenne az utam, magam is beállnék politikusnak, és magamra, a saját pártomra szavaztatnám a tudatos embereket, hiszen így lenne számomra a legbiztosabb, hogy jó irányba menjenek a dolgok.

Olyan ez, mint amikor a munkaadó nem bízik az alkalmazottak munkájának minőségében és állandóan kiveszi a munkát a kezükből, mert Ő úgyis jobban csinálja és hát kiben is bízhatna meg az ember, mint saját magában?!

De egyrészt nem ez az utam, másrészt tőlem sokkal jobb képességű emberek is vannak a politikusi pályán, így csak közülük kell kiválasztani azokat, akiknek a szándékuk is a helyén van.

Te irányítasz

A lényeg az, hogy semmiképen sem a struccpolitikát tartom járható útnak, mint ahogyan sokan ezt teszik azzal, hogy elfordulnak a politikától, mert megutálták annak a mocskosságát. Igenis hiszek abban, hogy amíg van rá ésszerű lehetőség, addig ki kell állni az igazunkért, a jóságért.
Ha ezt egy diktatúrában nem teszi meg valaki, azt megértem, hiszen az élete a tét. De itt most nem fogja senki sem a fejedet venni azért, mert mersz egy becsületesebb csapatot mutató pártra szavazni!

Persze ez a választás is csak akkor igazolódna, vagy dőlne meg, ha már az a párt kormányoz, így biztosra nem mehetünk, viszont legalább ezt az életterületet is bevontuk a tudatosságunk hatókörébe és nem megszokásból, nyájkövetésből vagy félelemből döntünk, hanem belülről kifelé cselekszünk!