Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nagyon tetszett a kérdésfelvetés. S magam is nemrégiben ezen
2010. február 12. péntek, 0:26 | Nemo 84 (útkereső)

Nagyon tetszett a kérdésfelvetés. S magam is nemrégiben ezen tűnődtem, talán azért mert nincs testvérem akivel ki tudtuk volna alakítani ezt az őszinteség, hamisság, igazság, konfliktus relációkat. Tehát erre csak később került sor.
Úgy vélem, 10 éves korra a 3 testvér között már jócskán kialakult a csoportdinamika. Azt olvastam valahol, hogy a kooperáció és a versengés mozgatja a kapcsolatokat. Vannak pl totális versengő testvérek, vannak versengők, viszont pl a szülök elött ennek ellenkezőjét demonstrálják, és vannak jobbára kooperációra született gyermekek. Csak azt akartam mondani, hogy lehet hogy még akkor se tudni a gyerekekről, hogy mi motiválja őket, ha nap mint nap látod őket párnacsatázni. Mindenki előnyhöz, jobbhoz szeretne jutni. Valaki hisz egy másikban, valaki nem annyira. Es ha nem nagyon hiszel, akkor lehet hogy nem csapnak be, viszont elmulasztod a kapcsolatot... talán az igaz es a hamis korul mozgunk? Es van mikor a hamisat igaznak hisszük? Vagy éppen az igazat hamisnak? Es magunkról tudomásunk van-e egy idő után? pl Alzheimer kór, stb

de hogy
Milyen módszerrel lehetne növelni bennük az őszinteséget, becsületességet, felelősség vállalást? Tanmesékkel, játékokkal, további példamutatással,...? Adjatok ötleteket, írjatok bevált módszereket!
Persze, foglalkozni kell velük.

Ötlet: Csinálj róluk videót ha van kedved.