Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hogy én mit gondolok erről.? Szeretném hinni, hogy igaz, és
2010. február 10. szerda, 10:20 | Kassay Noémi   Előzmény

Hogy én mit gondolok erről.?

Szeretném hinni, hogy igaz, és akarom hinni, hogy igaz.

Édesapámnak fiatalabb korában nagyon szép és erős hangtónusa volt, az emberek a faluban azt mondták, hogy nem is lehet jó az a mulatság, szüreti vigadalom, vagy esküvő, ahol ő nincs ott, de még talán a temetés sem.
Egy dolgot viszont hiába kértek tőle , a Székely himnuszt nem énekelte el soha.
Azt mondta azért , mert akkor sír, mint egy kisgyermek.
Soha nem járt Erdélyben, így ő maga sem értette ezt hogy miért van, de így van a mai napig.
Elsős voltam, amikor megtanított velem egy versikét, amit az ő öreg tanító bácsijuk mindennap elmondatott velük iskolakezdés előtt:
Magyar vagyok, magyar. Magyarnak születtem.
Magyar nótát dalolt a dajka felettem.
Magyarul tanított imádkozni anyám
És szeretni téged, gyönyörű szép hazám.
Persze a telefonom csengőhangjának nem hiszem, hogy a Székely himnusz lenne a legmegfelelőbb, de én így, ilyen szellemiségben nőttem fel.
Hogy miért pont a magyar nép lenne a kiválasztott?
Azt tudja valaki, hogy miért pont a Zsidó nép lett Isten választott népe?
A magyar népet Mária választotta, és a magyar nép megérezte ezt, mert még pogányok voltunk, amikor a szívünkben már élt a Boldogasszony kultusz.
Ezért lett az ország Regnum Mariannum, és éneklik még ma is az emberek, hogy Boldogasszony anyánk , régi nagy patrónánk…
Sokszor idézek Domokos Lászlótól, most is az ő szavai jutnak eszembe:
,,A tejút porzik Csaba királyfi seregének ló patái alatt s az égi seregben ott van mindenki , aki a Vereckei szorostól kezdve a doberdói síkig vérrel áldozott e szentföld boldogságáért”
,,Közel van az idő, amikor Magyarország megkezdheti a szellem világosságának hirdetését Isten dicsőségére!”
Hinni akarom ezeket, mint ahogy azt is, hogy mindenkinek csak egy kicsi porszemet kellene hozzátenni az álom palotához, és akkor talán sikerülhetne.
Azt nem tudom, hogy valóban a Szíriuszról jöttünk e?, és hogy van e valami közünk Szíriához, ? Vagy hogy Asszíria azért viseli - ezen nevet, mert ellensége volt?.Ezt meghagyom a tudósoknak, de úgy gondolom ez most nem is lényeges, mert!!!!-,, a magyarságot félre viszi, ha turul –gőgbe menekül a jelen gondjai elől”(Jakab L Éva)
Úgy gondolom, hogy Magyarország ma olyan helyzetben van, mint az az ember, aki minden reményét elvesztette, aki nem lát már semmit, nem tudja hogyan tovább, feladja küzdelmeit, és azt mondja, hogy Isten, ha létezel, vezess most már Te, mert én nem tudom hogyan tovább.
Nem értek a rezgés szint méréséhez, nem tudom, hogy valóban lehet e mérni?, de hinni akarom, hogy egyszer létre jöhessen.