Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Gyuri1 képe
Kimaradt...
2010. február 10. szerda, 8:06 | Gyuri1   Előzmény

Ez a rész ténylg kimaradt. 18 évesen kapnak az államtól egy kis pénzt és viszlát. Most nem tudom, hogy mennyi a díj, mikor hozzánk kerültek, akkor úgy volt, hogy 400.000 forintot kapnak. De a nevelőszülő is tehet nekik félre. De akkor az állam csak kiegészíti 400.000 Ft-ra. Vigyázni kell, milyen címszóval tesz félre az ember.

Érdekesség. Vannak, akik sok gyereket vesznek ki megélhetési céllal. Jobb, mint egy gyermekotthon, de nem kap olyan sok szeretetet a gyerek. De a nevelőszülőnek is könnyebb elengedni.

Aztán vannak olyan nevelőszülők is, akik kivesznek 1-2 2-3-4 éves gyereket. Az első "körben" megveszik nekik az ajándékokat ünnepekre, névnap, szülinap, stb... Aztán kinővi a gyerek ezt a kort, akkor már nem bírnak velük. Visszaadják őket. (Játék, ruha, stb. marad.) Aztán jön a következő "kör". Ismét ilyen korú gyermek, akik ismét nagyon örülnek ugyan azoknak az ajándékoknak. De aztán pár év múlva velük sem "bírnak". Vannak éerdekes emberek...

A nevelőszülőség az államnak jó, mert nem kell fenntartani akkora intézményt, dolgozókat, így spórol. A gyerek szerintem egy ilyen kapcsolatban a legfontosabbat nem kapja meg, a szülői szeretet. (Van az az eset is, amikor a szülők átmenetileg válnak csak el a gyerektől pénzügyi zavar miatt, majd később miután rendezték soraikat - vagy legalább az egyik - magához veszi őket. Én ilyennel nem találkoztam. Bízom bene van ilyen is. Én azt látom csak, hogy nevelőotthonban felnőtt embert nem tanították meg élni. Összekerül egy másikkal, jön a gyerek, de mivel nem szülő, nem tudja hogyan kell nevelni, nincs rokonság, aki segítené. Vagyis az palántájuk is megy a csecsemőotthonba, és az ördögi kör bezárult...)

De nevelt gyereknek nagyon nehéz lehet lenni. Családtag, de mégsem. Ott a bizonytalanság, hogy bármikor vége lehet ennek a családnak. Bibliai hasonlattal élve nincs olyan szikla, amire felépíthetné a házát, így egy kis vihar is elsodorhatja normális alapok nélkül.

Azt hiszem most már talán mindent leírtam.

További szép napot!

Üdv:
Gyuri