Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mi az, hogy magyar?
2010. február 09. kedd, 13:42 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Több beírásban is olvastam ezt a büszke magyarságot, és több honlap, párt és egyéb képződmény is foglalkozik ezzel. Ismerősök között is sok ősmagyarkutató van, őket sem értettem. Meg tudjátok nekem mondani, hogy mi valójában ez a büszkeség a magyarságra? Többek vagyunk mint a többi nép ? ?? Nem. Akkor mit pótol ez? Miért azonosul valaki a nemzeti hovatartozásával. Lehet egyáltalán? Nekem valahol ez olyan mintha azonosulnék egy nézettel, egy könyvvel vgy egy álattal mert annak a jegyében születtem.
Én is több mint tíz évet éltem távol kicsi hazánktól, jó sok országot megjártam. Valóban van egy határ Hegyeshalomnál, ami nem csak az országé, hanem azé szinté, amin állunk. Nekem sem nagyon sikerült soha 5-6 napnál többet itt lennem anélkül, hogy megfertőzött volna. Ennek alapján a büszkeség helyett inkább valami más érzet jut az eszembe. De ezzel sem azonosulok.
Mi most Magyarországra születtünk, mert itt van dolgunk. Vajon a Nagy Magyarok állandóan ide születnek vissza, hogy ennyire beidegződött? És vajon az a megoldás, hogy akkor annyira büszkék rá és ezt kutatják?
Tévedés ne essék, szeretek minden kicsit és nagyon magyart és nem magyart is, csak szeretném ismerni, hogy miért van ez, mert én ezt az oldalán nem látom, nem értem.

Üdv!
Hédi