Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Jól látod, valóban odafigyelek arra, hogy miként válaszolok
2010. február 08. hétfő, 19:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Jól látod, valóban odafigyelek arra, hogy miként válaszolok és azt igyekszem a legpontosabban kivitelezni. Ennek több oka is van, az egyik tényleg az, hogy tudom, sokan olvassák és komolyan is veszik azt, amit írok.

Az életben jóval kontrolltalanabbul beszélek és viselkedem, de ezt már Te is tapasztalhattad tőlem.
Tudok egészen gyerekesen viselkedni, meg összeszedetten, "normálisan" is, többnyire úgy, ahogyan a helyzet kívánja, no meg ahogy nekem is jól esik!

Itt a weboldalon nem a lazábbik énemre kíváncsiak az emberek, hanem arra, amit tudok, amivel segíteni tudom őket életük jobbá tételében, ezért ide igyekszem tudásom legjavát kitenni.
Viszont aki ismer, találkozik velem a hétköznapokban is, az megismerheti a többi formámat is, hiszen azokat is szívesen megmutatom, mert nem szégyellem, nem titkolom.

Mester és Tanító

A Mester elnevezést én annak tartogatom, aki nem csak tanítja a tant, hanem azt TÖKÉLETESEN meg is valósította magában!

Én ettől még jócskán messze vagyok, még akkor is, ha az átlag tudatosságtól már több van bennem. Ezért magamat semmiképpen nem nevezném, tartanám Mesternek, mert ez nem igaz és csak feleslegesen megtévesztené az embereket.
Így is túl sok mindenkit követnek ész nélkül, néznek fel olyanokra, akiknél nagyobb a színjáték, mint a megvalósulás és a hamis célok követése jó pár év-élet eltévelyedést okozhat.

A saját tanítómnál megtanultam, inkább senkit ne kövessek, mint hogy olyat, aki nem tökéletes! A tökéletlen követése közben ugyanis átvesszük annak tökéletlenségeit és azokkal pluszban nehezítjük a saját fejlődésünket.

Mi vagyok, ha nem Mester? Tanítónak lehet nevezni, hiszen tanítok. Tanítok önismeretet, spiritualitást és bár én is tanulom még ezeket, de pillanatnyilag jóval többen tanulnak tőlem, mint ahányan engem tanítanak, ezért: Tanító.
Persze, most sokan felkapják a fejüket, mondván, hogy mindenkitől lehet tanulni! Igen, lehet, de én nem az ilyen vétlen tanítókról beszélek, hanem azokról, akik tudják is, hogy mit, kinek, és miért tanítanak!

Másrészt, önmagam becsapása is lenne, ha hagynám, hogy mások lemesterezzenek. Nyilván jól esne az egómnak, hogy felnéznek rám, és tőlem várják a mannát, aztán idővel el is hinném, hogy Mester vagyok és így magamat is tévútra vezetném!
Ezért a legjobb, ha ezt magamban és másokban is folyamatosan tudatosítom, hogy nem vagyok tökéletes, nem vagyok Mester!
Ezért nem érzem álszerénységnek, hiszen nem csak kívül nem viselkedem úgy, hanem belül sem tartom magam annak.

Bennem elkülönül a Mester és a Tanító jelentése és a spirituális fejlettségük, tudatossági szintjük is.

Hogy más Tanítók és tanítványaik hogy vannak ezzel, azt pontosan nem tudom és sem időm, sem érdeklődésem sincs annyi, hogy ebbe jobban elmélyedjek.
De azt tudom, hogy még egy magas szellemiséggel bíró Tanító is megreked a fejlődésben, ha többre tartja magát vagy engedi, hogy mások többre tartsák, mint amennyi.