Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Kavics!
2010. február 08. hétfő, 12:26 | Ramina   Előzmény

Gyakorlati tanácsok?
csak gondolatok....

......alaposan megváltoztam, mióta egy spirituális gyakorlatot végzek rendszeresen.....itt az oldalakon már van egy blog róla-Subud néven.

Leginkább, az a hozzáállásom változott meg, ahogyan a saját értékeimmel kezdtem tisztában lenni , s mint ilyen, kezdtem jobban becsülni magamat, a saját időmet és energiámat.Ezért már nem pazarlom annyira ezt a kettőt, mint régen. Ha vigyázok - mert értékes számomra - az időm és energiám, akkor nem fogok belevágni rögtön mindenféle dologba, ahogy felmerülnek, mert tudom, hogy legalább a felére megjön - az én akciómtól függetlenül is - a válasz, megoldódnak dolgok.

Megfigyeltem, amit azelőtt soha, hogy igenis az Élet nagyon bölcsen és időben megold sok olyat( ez az a sokat emlegetett flow, vagyis együttfolyás az Élet ritmusával és irányával), amibe én máskor energiát fektettem.

Megfigyeltem azt is, hogy a dolgok pillanatnyi állása nem feltétlenül azt hozza majd, nem azzá kerekedik ki a későbbiekben, amire én első blikkre gondoltam róla. Tudod, az a kinai történet is ezt mondja:
"-Képzeld komám, ellopták a lovamat!
-Jaj, de nagy baj ez!
- Na de a lovam sánta volt és girhes.Aki ellopta nemsokáig ment rajta!
- Hát akkor ez szerencse volt komám!
- De, a feleségemnek nem tudok fát vinni haza!
-Jaj, de nagy baj ez!
-Igen ám, de a feleségem néma, nem tud veszekedni!
- Jaj de nagy szerencse ez komám!
és igy tovább"

Aztán azért is lettem türelmesebb, mert empatikusabb lettem és észrevettem, milyen nagy kárt tudok okozni hirtelen cselekdeteimmel - a legjobb szándékom ellenére is - másoknak.Ez az én, én én ......Mert gyakran másokat is érintő ügyek ezek, amelyeket
1. legjobb, ha nem én oldom meg más helyett
2. mások megoldásai lehetnek sokkal jobbak is , mint az enyémek(gőg).

Türelmesebb lettem azért is, mert jobban elkezdtem tudatosodni és tudatába kerülni pl. a félelmeimnek.Ez visszatartó erő. Alaposabban átgondolok vmit és hagyok neki néha kis, néha több időt, hogy ne hülyeséget csináljak.(sokszor megégettem már magam és nem akarok szenvedni ettől tovább)