Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Nem hinném, hogy a halogatók a tökéletes pillanatra várnak,
2010. február 04. csütörtök, 10:36 | Kavics22   Előzmény

Nem hinném, hogy a halogatók a tökéletes pillanatra várnak, inkább arra a pillanatra, hogy egyáltalán ne kelljen elkezdeni a dolgokat, inkább valahogy oldódjanak meg önmaguktól. Ilyen aspektusból nincs megfelelő pillanat és körülmény, hiszen éppen ez a gondjuk, hogy az ő szempontjukból egyik pillanat sem megfelelő.
A problémák, a tennivalók kisebb része megoldja önmagát, de az igazán fajsúlyosak általában ott maradnak és akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy az a Most mikor Most.

Persze mindenből lehet tanulni és okulni, abból is, ha hagyjuk érni a problémákat és a fejünkre nőnek és abból is, ha elkapkodjuk őket. Alapos tanítás mindkettő, pontosan azért, hogy vegyük végre észre a tényleg legoptimálisabb időpontot, intervallumot, vagy nevezzük bárminek, a dolgok elvégzésére. És itt a tudatos hozzáállásnak nagyon nagy a szerepe.

Erre pedig igenis a viszonyítások tanítanak meg, mert nagyon is lehet látni, ha valamit előbb tettem volna meg, akkor nem ért volna ekkora anyagi kár...stb. Ez konkrétan felmérhető. Például ha nem fizetem be időben a adómat, mert halogatok, akkor annak meg vannak az anyagi következményei, tehát nem a későre tolt időpont a Most, hanem egy előbbi Most lett volna a legmegfelelőbb - anyagi szempontból -. Tanítás és okulás szempontjából az utóbbi. :)