Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A szenvedélybetegségek valódi szükségletek pótszerei
2010. február 04. csütörtök, 10:23 | Karmatörlő (útkereső)

A szenvedélybetegségek valódi szükségleteink pótszerei, és nem egyik szenvedélybetegségről a másikig kell haladni, hanem megtudni, hogy mit helyettesítenek, ezt követően a valódi szükségletet kielégíteni, megadni magunknak azt, amire valóban szükségünk van és akkor több nincs szükségünk semmilyen pótszerre.

Leginkább figyelem, törődés, szeretet, valahova tartozás, megfelelés, pihenés, de nagyon sok minden más is lehet. Nos, igen. Annak meghatározása, hogy mikor érezzük azt, hogy figyelnek ránk, törődnek velünk, szeretnek bennünet, valahová tartozunk és miféle pihenés az, ami valóban pihentet, az az NLP alatt nekem kiderült, hogy nem mindig tudjuk, mert nem vagyunk hozzászokva, hogy figyeljünk oda magunkra.
Ja, és egyébként miért mástól várjuk, hogy figyeljen ránk, miért nem tesszük meg ezt a szívességet magunknak? Ha mi magunkra nem figyelünk, miért várjuk mástól, hogy ezt tegye? Ha mi magunk nem törődünk magunkkal, miért mástól várjuk? Nagyjából.

A szenvedélybetegségek a Földhöz kötik a lelket, a halál után sem tud elszakadni tőle, olyan alacsony marad a rezgésszintje, hogy a magasabb szférákkal egyáltalán nem tudja felvenni a kapcsolatot. Ez a következő leszületéskor benne marad az energiatestben és visszajön karmikus feladatként, ismét bevonzva azokat a negatív energiákat, amelyeket a függőség okoz. Ennél lényegesen durvább hatása is lehet, de annak a leírására már nem emlékszem. Azt javasolták abban a leírásban, hogy a halál előtt 4-5 évvel érdemes leszokni a szenvedélyekről, cigi, alkohol, bármiféle drog, köztük a kávé.

Na, és honnan lehet tudni mikor van 4-5 évvel a halál előtt? Jó kérdés. Szerintem nem érdemes addig várni, érdemes most leszokni és a valódi szükségleteink szerint élni.

:)