Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
lustaság velejárója(?)
2010. február 03. szerda, 16:09 | Kirsikka

Úgy veszem észre, hogy ha valamit nagyon meg kell csinálni, akkor az élet lépten-nyomon jelez. Én is nagy halogató vagyok (pedig 3 testvérem is van -Peti, khm...) ebben a pillanatban az jutott eszembe, hogy mindig kapom az infót mikor valamit nagyon meg kell tenni, sokadjára meg jól lebetegszem, mikor mégse teszem. Aztán hogy átsiklok-e a jelzés felett, vagy valóban elindítja a kellő folyamatot... hááát:) mikor hogy.

Összefügg a halogatás a lustasággal? Saját életemben igen. Meg a konfliktuskerüléssel is.
Hermessnek volt egy előadása erről... valamikor ősszel. De persze az ott hallottak beépítését az életbe is el lehet halogatni... :)

Sanyi, egyszer azt mondtad, hogy mikor egy probléma felmerül pont azért merül fel, mert akkor aktuális az elvégzése. Ezzel nagyon egyetértettem... de kivitelezni már sokkal inkább nehezemre esik. Szóval szerintem egy jó kifogás azzal becsapni magunkat, hogy a körülmények majd alakulnak... mert azért is lehet tenni. Legalábbis a közelmúltban erősen aktuális volt számomra ez a "körülményekre fogjuk" módszer... a halogatás meg állandóan. Ahogy a vele járó utolsó pillanatban eszetlen idegtépett kapkodás is... Anya úgy hívja ezt a jelenséget, hogy "hó-rukk munka" :D