Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Tömören:)
2008. december 10. szerda, 17:22 | Lageron (útkereső)

Eléggé fiatal vagyok, de remélem a gondolataim valakinek, majd azért segíteni fognak.

A válasz szerintem erre az, hogy legyünk jó emberek. Függetlenül a nemünktől, ha jó emberek leszünk, ez is működni fog, beáll majd a helyére. Saját magunkban kell meg találni a másik nemet is, akkor vagy férfi, ha a nőt is megtaláltad magadban.
Amennyiben a párkapcsolatot tiszta erényekkel tudjuk megalapozni vagy törekedünk erre, kitartóak leszünk, párunkat szerelemből választottuk, ha már kicsit ismerjük is magunkat vagy szándékunkba áll megismerni, akkor elkezdődhet a nagy átalakulás, ami a szeretkezést folyamatosan javítani fogja.
Párunk, aki a világot jelképezi, segít nekünk a világgal harmonizálni és megélhetjük vele az egységélményt, ezt rajta keresztül tesszük, amikor eggyé válunk vele és „kézenfogva” vele a világgal is.
Ez persze a tökéletes öröm, jelenleg még messze vagyunk tőle, de megfelelő odaadással csodákat hajthatunk magunkon végre, amivel a kisugárzásunk is meg fog változni, ami párunkra is kihat.

Fontos a szeretkezés, de ennek az előfeltétele a szellemi fejlettség. Óriási ajándék, amit még csak kevesen tudnak a rendeltetése szerint tiszteletben és alázattal teljesség megélésére használni.

Néhány kérdés, amin érdemes gondolkodni:
- Mennyire engedem, hogy a társadalom miatt játsszam meg a nemiségem.
- Az élet mely területein nem merem magamat adni?
- A szeretkezésben miért nem vagyok képes magam odaadni?
- Miért félek attól, hogy nem fognak szeretni?
- Miért nem tudom szeretni az embereket?
- Szembe szoktam-e nézni azokkal a sérelmekkel, amik megbántottak vagy inkább lenyelem őket, amik bennem így tovább élnek?