Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Tudatos döntés előzze meg a teljes érzelmi bevonódásodat!
2008. december 10. szerda, 15:51 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szervusz! Elolvastam a történetedet, tényleg felkavaró kavalkád, ami benned lejátszódott ezidáig!

A feldolgozáshoz a kötődések elengedése anyagot ajánlanám, amely a Párkapcsolat Sirály csomag része, de addig is érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy vajon mely érzéseket, minőségeket találtál meg a muszlim férfiban, amit itthon a férjedben vagy más férfiban nem?!

Ha úgy vizsgálod a vonzódásodat és szerelmedet, hogy az amiatt jelent meg, mert hiányoztak belőled dolgok, amelyeket másban megtaláltál, akkor gyakorlatilag bárkibe szerelmes lehettél volna, akiben megtalálod ezeket a minőségeket!
Így viszont nem is konkrétan belé voltál/vagy szerelmes, hanem a tulajdonságaiba, és azok megnyilvánulásába, a viselkedésébe.

Először is írd össze, hogy melyek ezek az érzések, tulajdonságok, viselkedések és megnyilvánulások!
Utána írd mellé, hogy kitől tapasztaltad ezeket korábban, vagy kitől szeretted volna megkapni, de nem kaptad meg.
Ez már egy jó kiindulási alap lesz a kötődésed feloldásához!

Ha tudatosul benned a kötődésed oka, és emiatt el tudod azt engedni, akkor mutatkozik meg igazán, hogy dolgod van-e ezzel a muszlim férfival, vagy sincs?!
Ugyanis ha a kötődés feloldása után is még Vele vagy lélekben és Vele akarsz élni, akkor ez a kapcsolat több köztetek, mint a hiányok betöltésén alapuló, szerelemnek megélt érdek kapcsolat.

Bocsánat, hogy ilyen nyersen és tényszerűen fogalmazok az érzelmi életedről, de ahhoz hogy tisztán láss az érzelmi áradásod és kétségeid közepette, szükség van rá, hogy lecsupaszítsd a saját vágyaidat, érzelmeidet, lelki életedet.
Meglátod, hogy a kötődések elengedése és az egész párkapcsolati tanfolyam csomag mennyire felnyitja majd a szemedet, és segít tudatosan kezelni a párkapcsolati érzéseidet!

Viszont ez nem egy hűvös, hideg tudatosság lesz, hanem egy olyan tudás, ami megelőz majd minden ösztönös érzelmi bevonódást, és így nem utólag fogsz a kételyeiddel harcolni, hanem a bevonódás előtt, tudatosan megvizsgálod a folyamatot és döntesz!
Ha a döntésed az lesz, hogy belelépsz egy érzelem folyamba, akkor ez a bevonódás 100%-os is lehet, hiszen előtte megvizsgáltad a lehetőségeidet és a kockázatokat és egy felelősségteljes döntéssel léptél bele. Ennek a biztonsága adja meg az esélyt arra, hogy amire igent mondasz, azt mélyebben meg tudod majd élni, mint ha csak úgy ösztönösen sodródtál volna bele.

Remélem érthetően fogalmaztam, a lényeg meg úgyis átmegy az előadások hallgatása közben, és a meditációk eredménye képpen!