Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hajni840203 képe
beszélgessünk
2010. január 27. szerda, 0:44 | hajni840203   Előzmény

Nocsak, érdekes hozzászólás. Ha akarsz beszélgessünk, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle. Csak úgy mint két veréb a villanydróton, akik csak úgy összetalálkoztak. Nem szeretnék vitatkozni, okoskodni, tanítani, csak úgy.

"Eckhart Tolle csak 29 éves korában érte el a MOST-ban levést..." Eckhart Tolle ...ez csak egy név. Egy forma neve, ami nem ért el semmit.
Ez a forma is a Tudat egy megnyilvánulása. A (nevezzük) Kiss István (gépkocsiszerelő) nevű forma is a Tudat megnyilvánulása. Az Eckhart Tolle nevű formában a Tudat már önmaga tudatában van, és már nem azonosul az Eckhart Tolle nevű formával, hanem "csak" megJELENik/megnyilvánul általa. A Kiss István nevű forma által lévő Tudat még Kiss Istvánként ismeri magát, aki gépkocsiszerelő. (de ezek csak szavak, hogyan is lehetne szavakkal leírni az Életet?)

"...én viszont már így születtem!" Persze, hogy a mostban vagy, hol lennél máshol. A tanítás azért figyelmeztet ilyen sokszor az Itt és Most-ra, mert az elme folyton elkalandozik hol a múltba, hol a jövőbe, amik persze csak az elme szintjén léteznek, hiszen itt és most nincsen sem múlt, sem jövő. Tehát amikor a múltban és jövőben vagy nem vagy Itt és Most, akkor az elme szintjén vagy, Huszti Sándor vagy. Amikor figyelmedet a Mostra irányítod, akkor a Tudat egy kis része felszabadul Huszti Sándor álmából, és Figyelő Jelenlétként van Jelen.

"Emlékszem, születésem óta a JELENBEN vagyok, ráadásul nem máshol, hanem ITT a testemben." hmmmm... a testedben vagy jelen,... vagy testként vagy jelen,... esetleg a megfigyelő Tudatként vagy jelen, aki testnek álcázza magát...?

EGYek vagyunk mind!
Szeretettel