Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
nap, cselekvés/várakozás
2010. január 26. kedd, 11:04 | Kirsikka   Előzmény

Kedves Máté, örülök hogy megtörted a csendet, már épp kezdtem lemondani a fiúkról (ami nem megy azt ne erőltessük alapon)...

Télen is "felkel" a nap :) ... jóóóvan, értem ám hogy hidegben kevésbé akaródzik kint ücsörögni, amúgy is mindig napfelkeltekor van a leghidegebb. (amikor legsötétebb az éj akkor jön a fény:) ...vagy valami ilyesmi) én úgy hallottam hogy ha 3 hónapon keresztül -az is majdnem 100 nap- minden reggel megnézed a napfelkeltét, olyan energiákat kapsz, hogy bármilyen betegségből meg tudsz gyógyulni.

DE... Tolle írta nagyon találóan, hogy többekközt az egész napfelkelte-lemente egy nagy illúzió. Mert a Nap nem mászkál fel-le, csupán bizonyos pontból szemszögből látszik úgy, mintha. Ott van, mi meg keringünk...

Addig míg "felkel" a jobb idő, szerintem érdemes ezen meditálni, meg csillagászatilag is Nap-témákat keresni, nézegetni. Nem értek az asztrológiához, és nem szeretném felülbírálni egy szakértő tanácsát, csak példát veszek "mr. Magoriumról", aki azt mondta a "most várunk?" kérdésre: "Nem. Lélegzünk, van pulzusunk, regenerálódunk, szívünk ver, elménk lüktet, lelkünk él. 37 másodperc egy egész élet!"

...szóval napnézegetés MELLETT sztem hozzáállásban meg ennek eredményeképp gyakorlatiakban kéne változást szítani :) biztos jó dolog ez a nap-program, de azért a tudatos cselekvést nem pótolja... ezen dolgozunk mi is jó sokan, és osztjuk meg a tapasztalatainkat :) hát hajrá!