Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Inyó képe
Én nagyon észrevettem! Apukám nagyon sokáig a
2010. január 23. szombat, 14:38 | Inyó   Előzmény

Én nagyon észrevettem! Apukám nagyon sokáig a párválasztásomban is mintául szolgált, ez addig volt így amíg észre nem vettem és tudatosan döntöttem, hogy mely jellemzők fontosak és mely jellemzők pedig csak a bennem élő minta miatt voltak azok, de nekem nem volt már rá szükségem!Döbbenetes volt, mikor észrevettem a párhuzamokat! Sokáig nagyon fontos volt számomra a humor, magabiztosság, ami a pasijaimban kötelezően jelen volt. Ezen kötelezők mellett, sajnos-a bennem élő minta miatt- a pasijaim igen zártak is voltak, nehezen mutatták ki a szeretetüket, mert hát az apukám is ilyen volt! Így tudtam a megmentő szerepemmel is azonosulni! Valamint azzal, hogy én majd megmutatom, hogy az ilyen nehezen "megszerezhető" pasikat, én bizony megszerzem és megmutatom, hogy engem majd tudnak szeretni!

A szüleim párkapcsolata úgy működött, hogy anyukám és apukám folyamatosan harcolt egymással a "szeretet" jegyében és anyukám volt a megmentő szerepben. Hát, nagyon sokáig ezt a mintát követtem én  is!

Megvizsgáltam a párkapcsolataimat és döbbenten vettem észre, hogy milyen sokáig ezeket a mintákat követtem. Sokáig ültem ilyen kapcsolatokban, mire rájöttem, hogy nem érzem jól ezekben magam!Rájöttem, hogy nem vagyok boldog és kiléptem. Majd tudatosan döntöttem arról, hogy hogyan szeretném érezni, élni az életem egy párkapcsolatban és már nem ragaszkodtam a "kötelező" személyiségjegyekhez, amelyekhez, addig ragaszkodtam!

Nagyon jól döntöttem, mert azóta boldog, teljes párkapcsolatban élek!