Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kirsikka képe
"...nem bírja a napot"
2010. január 21. csütörtök, 9:15 | Kirsikka

Már meséltem...
nekem mint kicsi törékeny lyány voltak (néha még vannak) ilyen jellegű félelmeim. Egy rosszarcú pasi leült mellém a buszon. Előtte távolabb ült, szemben, és akkor is nagyon figyelt, már megkezdődött bennem a szorongás... aztán ahogy mellém telepedett elkezdtem haragudni rá. "mit akarsz? jössz majd utánam ha leszállok? vagy csak az energiámra fáj a fogad? haggyámá.." stb hasonlók, ismerős. Aztán egyszercsak váltottam. "jólvan akkor kapsz annyit amennyi kell, amennyi nekem nem okoz gondot, tudom pótolni, megengedem hogy itt ülj mellettem, többet úgy se kaphatsz" Magam is meglepődtem a gondolataimon, meg ezen a hirtelen váltáson... és csodák csodája a pasi felállt és visszaült az eredeti távolságba, de mostmár nekem háttal!

A másik történet hasonló: bkv sztrájk, uborkásüveg-buszok, sok táskával voltam, a keréken ültem, meditációs napra indultam. Pont az orrom előtt, az ajtónál állt egy neonáci tag, aki elkezdett mocskosan és agresszívan a fejem fölött üvöltözni a mögöttem -ülésen- ülőkkel, hogy így-úgy megveri őket, mit képzelnek hogy fiatalok és ülnek, mikor a vakok, öregek állnak... (aki állt mozdulni sem bírt, örült hogy egyáltalán felfért a buszra, nem kell újabb fél órát fagyoskodnia) Nagyon zavart, készültem volna lelkiekben is a tanfolyamra, töményen árasztotta magából a mocskot, hátulról meg persze válaszoltak. "miért miért, nemáá" aztán hirtelen megint váltottam: "oké, akkor nem hagyom, hogy zavarj" elkezdtem a szívemre koncentrálni, és szeretetet nyugalmat árasztani kifelé... Mit ad Isten a vakok szálltak le leghamarabb, így már nem volt miért üvöltöznie, hát a srác is leszállt, és ott toporzékolt (szó szerint!) a buszmegállóban...

Halálfélelem: meditációban halj meg (engem megevett egy pók(!)) és nézd meg a Fountaint mégegyszer, kifejezetten a halálos részeket (nő, fa, vége)

Szóval Peti, legjobb védekezés ha kiárasztod magadból a szeretetet. Azzal nem tudnak mit kezdeni. Kowalskyt szoktam dudorászni: "a sötét lelkű madár nem bírja a napot" :)