Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Kavics22 A pánik meghalás kicsiben, vagy nagyban, attól függ,
2010. január 21. csütörtök, 7:56 | Kavics22

Kavics22

A pánik meghalás kicsiben, vagy nagyban, attól függ, mennyire vetíted ki a vélt félelmeidet. Amiről Te írsz, az inkább szorongásnak tűnik, bár egyáltalán nem vagyok orvos. :) A pánikolás jó kis magyar szó, eleve benne van már a félelem.

A nyugtalanság a pánik előjele, szinte várod a folytatást, mikor jön az elvárt szituáció, amiben rohadtul érezheted magad. Kettősség van benned, félsz a bekövetkezéstől, ugyanakkor valahol az egod már felkészült és nagyon csalódott lenne, ha ezúttal nem az elvárásai szerint történnének a dolgok. Pontosan ez a baj, mert ha várod, meg is fog jelenni !
Tévesen azt érzed belülről, hogy tehetetlen vagy, kiszolgáltatott, alá kell vetned magad egy olyan érzésnek, amit végképp nem akarsz. A buszon rátesz egy lapáttal a bezártság érzése na és a tömeg, erre reagál a tested.
Általában azokat teperi le, akik bizonytalanok önmagukban, kevés az önbecsülésük, félnek a világ kihívásaitól, na és attól, hogy igazán önmaguk lehessenek minden szituációban. Ez a lényeg, engedd meg magadnak, hogy önmagad legyél ! Mit számít mások véleménye, ha közben szabadon felvállalhatod azt, aki tényleg vagy.

Amilyen tüneteket leírtál, még kibírható szituációk, ennél ezerszer rosszabb megjelenési formái vannak és az az igazi, amikor meg sem érzed előre, csak rád tör.

Nem tudod élvezni az életet, mert félsz a pániktól, és mert félsz a pániktól, nem tudod élvezni az életet. Ha meg tudnád tenni, hogy az ÉLETET és ÖNMAGAD helyezed előtérbe, szép lassan visszaszorulnának a félelmeid. Lesz egy pont, ahol már nem értékeled, hogy ezt megteszed, vagy sem, mert piszkosul eleged lesz önmagadból.

Le lehet küzdeni, de a betegség bizonyos fázisában már nem árt pszichológus, vagy pszichiáter segítsége. Nem kifejezetten gyógyszerekre gondoltam, mert attól függővé válsz. Azt kellene autogén tréning keretében, vagy relaxációban elsajátítani, hogy Te vagy az erősebb, nem az egod. Nehéz küzdelem, de le lehet győzni. Nekem sikerült.