Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Csizike képe
Mi is az a FÁJDALOMTEST?
2010. január 17. vasárnap, 16:37 | Csizike

Mi is az a FÁJDALOMTEST? És mi köze van Hozzád, az Életedhez?
Hogyan befolyásolja az Életedet, az Érzéseidet, a Szituációkat, amikbe kerülsz, Életed Eseményeit?

Most következzék néhány szösszenet Eckhart Tolle tollából a FÁJDALOMTEST-ről kiindulásipontnak, csakhogy ha még soha nem hallottál róla, akkor is kapjál róla fogalmat, hogy miről is van itt MOST szó:

"Amíg nem tudsz hozzáférni a MOST Erejéhez, addig minden Érzelmi Fájdalmad, amit csak átélsz, részben tovább él benned. Egybeolvad a múltban fölgyülemlett, már benned lévő Fájdalommal, s betelepszik elmédbe és testedbe.
Ez természetesen a gyermekként elszenvedett Fájdalmaidra is vonatkozik, amiket annak a világnak a tudattalansága okozott, amelybe beleszülettél.

Ez a fölgyülemlett Fájdalom Negatív Energiamező, amely elfoglalja testedet és elmédet.
Ha ezt láthatatlan, ám Teljes Jogú Lénynek tekinted, akkor meglehetősen közel jársz az igazsághoz.
Ez az úgynevezett Érzelmi Fájdalomtest.

Két létformája van: szunnyadó és aktív.

A Fájdalomtest egy-egy ember élettartamának akár 90%¬ában is szunnyadó formában, „kikapcsolt" állapotban lehet, míg egy mélységesen boldogtalan embernél az idő akár 100%-ában is aktív, „bekapcsolt" formában.

Egyes emberek szinte kizárólag a Fájdalomtestükön keresztül élik életüket, míg mások csak bizonyos helyzetekben pl. szerelmi kapcsolataikban, továbbá múltbeli veszteséggel vagy elhagyással, illetve testi vagy érzelmi bántalmazással összefüggő helyzetekben tapasztalják azt meg.

A Fájdalomtest aktiválódását bármi kiválthatja, különösen, ha az esemény összecseng a múltban már átélt Fájdalommintáddal.
Ha készen áll arra, hogy szunnyadó állapotából fölébredjen, akkor meg egy gondolat, vagy akár egy hozzád közel álló ember ártatlan megjegyzése is képes aktiválni.

Némely Fájdalomtest kellemetlen, de viszonylag ártalmatlan, hasonlóan egy gyerekhez, aki nem hagyja abba a nyafogást.
Mások gonosz, romboló szörnyetegek, igazi démonok.
Akadnak fizikailag erőszakos Fájdalomtestek, és még több az érzelmileg erőszakos.
Vannak olyanok is, amelyek a körülötted lévő vagy a hozzád közel álló embereket támadják meg, mások esetleg házigazdájukat, tehát Téged, Magadat.
Utóbbi esetben az életeddel kapcsolatos gondolataid és érzéseid mélységesen negatívvá és önrombolóvá válnak. Gyakran így jönnek létre betegségek és balesetek.
Akadnak olyan Fájdalomtestek is, amelyek gazdájukat öngyilkosságba kergetik.

Azt hiszed, ismersz valakit, és hirtelen szembetalálkozol az ö, számodra idegen, kellemetlen Fájdalomtestével. Nos, sokkoló megrázkódtatás ér...

Fontosabb azonban önmagadban megfigyelni ezt a jelenséget, mint másokban!

Figyeld meg magadban a Boldogtalanság legcsekélyebb jelét is, bármilyen formában nyilvánuljon is az meg, mert az Fájdalomtested ébredéséről árulkodhat!

Ez megjelenhet ingerültség, türelmetlenség, komor hangulat, sérteni vágyás, harag, düh, depresszió, a kapcsolatodban némi dráma iránti vágy stb. formájában.

Kapd el Fájdalomtestedet szunnyadó állapotából való fölébredése pillanatában!

A Fájdalomtest életben akar maradni, mint Minden Létező Lény, és csak úgy képes erre, ha rávesz, hogy tudattalanul azonosult vele!!!

Akkor aztán fölkelhet, átveheti fölötted a hatalmat, „Ő lesz Te", és Rajtad keresztül élheti világát.

Csak Rajtad keresztül szerezheti meg „táplálékát".

(Csak Rajtad keresztül, azaz Tőled juthat ENERGIÁHOZ!!! ami általában Neked MINDIG Valamilyen Kellemetlen Élménnyel és Érzéssel jár: Düh, Harag, Bánat, Szomorúság, Elkeseredettség, Kiábrándultság, Kilátástalanság, Depresszió, Félelem, Féltékenység, Irigység, stb-stb... Minden ami Rossz és Fáj. Ilyen Érzéseket próbál Benned kelteni és gerjeszteni... mert Ő ekkor jut ERŐHÖZ, ENERGIÁHOZ, TÁPLÁLÉKHOZ Önmaga létezéséhez. Számára a Te Fájdalmad okoz örömet. Részben ez a Mazochizmusod oka is, amiért néha önsorsrontó vagy Magaddal szemben, és amiért néha úgy viselkedsz, mintha direkt szívatni akarnád Magadat és direkt rosszat akarnál Magadnak. Ezeknek a Jelenségeknek mind-mind a Fájdalomtested áll a Hátterében...
Ezért is kell a TUDATOSSÁGOD és hogy eztán erre már ODAFIGYELJ, ÉSZREVEDD és TUDATÁBAN LÉGY...
TUDD, HOGY EZ NEM TE VAGY... és nem kell Vele azonosulnod, és a "kedvében járnod" és "örömet okoznod Neki", mert ezzel Magadnak ártasz, magadat szívatod és Önmagadat Szabotálod.

Világos? ;-)

Minden élmény hizlalja, amely saját Energiafajtájával rezonál, bármi, ami valamilyen formában további Fájdalmat hoz létre: a Harag, a Destruktivitás, a Gyűlölet, a Gyász, az Érzelmi Dráma, az Erőszak, sőt, még a Betegség is.

(A Fájdalomtested is úgy van Veled és az Életedben előidézett és történő Eseményekkel, mint az az ember a kocsmában, aki hírtelen be akar rúgni:
- Mindegy, hogy mi az, csak ártson!
Csak ez jelen esetben Neked árt. A Te Életednek.
A Te Életedbe okoz galibákat, és a Te Életedben okoz Fájdalmat, Szenvedést, Szomorúságot, Romlást és Pusztulást.
Te pedig Épülni és "Építeni" akarsz.
Boldogan és Egészségesen szeretnél Élni a Te Saját Életedben, Elégedetten, Sikeresen, Szeretetben, Szerető Barátok és Család Társaságában... Klassz Élményeket Átélve. ;-)

Eluralkodása esetén a Fájdalomtest tehát olyan helyzeteket hoz létre az Életedben, amelyek saját Energiafrekvenciáját tükrözik vissza, hogy ezekből a helyzetekből táplálkozhasson.

A Fájdalom kizárólag Fájdalomból táplálkozhat.

A Fájdalom nem táplálkozhat Örömből. Számára az emészthetetlen.

Ha egyszer a Fájdalomtest átvette fölötted a hatalmat, akkor egyre több Fájdalomra vágysz.
(Vagyis Függővé leszel... Ezután már ezt a Függőségedet is fel kell ismerned, és meg kell szüntetned TUDATOSSÁGGAL... ha JÓT AKARSZ MAGADNAK. ;-)))

Áldozattá vagy elkövetővé válsz.

Fájdalmat akarsz okozni, vagy Fájdalmat akarsz elszenvedni, vagy egyszerre mindkettőt.

Valójában nincs nagy különbség a kettő között.
Természetesen nem vagy ennek tudatában, és vehemensen bizonygatod, hogy Te nem akarsz Fájdalmat.
De nézd csak meg közelebbről, és rá fogsz jönni, hogy gondolkodásod és viselkedésed valójában épp arra irányul, hogy fenntartsa a Fájdalmat, magad és mások számára!

Ha valóban tudatában lennél ennek, akkor ez a viselkedésminta szertefoszlana, hiszen esztelenség Fájdalmat kívánni, márpedig akarattal, tudatosan senki sem esztelen.

A Fájdalomtest, amely az Ego vetette Sötét Árnyék, valójában retteg Tudatod Fényétől.
Azt akarja, hogy ne láss át a szitáján.
Életben maradása ugyanis azon múlik, hogy tudattalanul azonosulsz vele, s hogy ugyancsak tudattalanul félsz szembenézni a Benned Élő Félelemmel.
Ha azonban nem nézel szembe vele, ha nem irányítod Tudatosságod Fényét a Fájdalomba, akkor arra kényszerülsz, hogy újra és újra átéld azt.

A Fájdalomtest veszélyes szörnyetegnek tűnhet számodra, amelyre rá sem bírsz nézni, ám biztosíthatlak róla, hogy valójában csak egy Jelentéktelen Fantom Ő, Aki képtelen Jelenléted Erejével megbirkózni.

Egyes spirituális tanítások azt állítják, hogy Minden Fájdalom végső soron Illúzió.
Így igaz.
A kérdés az, hogy igaz-e ez számodra is?
A puszta Hit még nem teszi igazzá.

Akarsz-e Fájdalomban élni életed végéig, miközben továbbra is azt mondogatod, hogy az Illúzió? Megszabadít-e ez Téged a Fájdalomtól?

Amivel mi ITT foglalkozunk, az az, hogy miként tudod realizálni ezt az Igazságot, vagyis megvalósítani azt az Életedben.

A Fájdalomtest tehát nem akarja, hogy közvetlenül megfigyeld, és létének lényegét leleplezd.

Abban a pillanatban, amikor megfigyeled, amikor Energiamezejét önmagadban megérzed, és figyelmedet beleviszed, a Vele való azonosulás megszakad.
Ekkor egy Magasabb Tudatosság lép be a képbe, amit én JELENLÉTNEK nevezek.
Ekkor már a Fájdalomtest Megfigyelője avagy Szemtanúja vagy.
Ez viszont azzal jár, hogy Ő többé már nem tud Téged használni, azt tettetve, hogy azonos Veled, és többé már nem képes Rajtad keresztül újratöltődni.

Ekkor találtad meg saját, Legbelső Erődet.

Ekkor jutottál hozzá a MOST Erejéhez."

Forrás: www.uj-vilag.hu (Eckhart Tolle Szimpatizánsok Lapja)

Olvasmányok / A fájdalomtest föloldása

Szeretettel Neked:

Csizike ;-)