Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Jó úton jársz
2008. december 03. szerda, 12:42 | lizzy (útkereső)   Előzmény

Kedves Helga,

azt írod, hogy már hat éve "próbálkozol" és minden nap "kínlódsz", szerintem jó úton jársz, csak ne erőlködve tedd, mert ezzel tartod fenn a jelenlegi állapotod. Erre a saját esetemet tudom felhozni hátha további lendületet ad.

Én is nagyon sok módszert kipróbáltam és arra jöttem rá, hogy mindekinek a saját módszerét kell összegyúrnia, a mesterek/tanfolyamok/ könyvek csak ötletekkel szogálhatnak amik inspirálóak lehetnek, érdemes kipróbálni ezeket, de nem biztos hogy neked is egy adott módon kell "megtalálnod önmagadat" Persze mindenki olyan boldog, amikor végre "boldog", hogy azt hírdeti, hogy az ő módszere a tuti, te is ezt fogod tenni :o)

Meghatározó pillanat volt számomra amikor megérezhettem milyen "ok nélkül" boldognak lenni, és azóta is jó tudni, hogy minden rendben van.

Ha én képes voltam rá, te is minden további nélkül képes vagy megtalálni ezt az érzést/állapotot/rezgésszintet, nevezd később majd ahogyan tetszik.

Viszont amit leszűrtem az egészből az az, hogy soha nem szabad feladni a keresést, mert ez a legjobb dolog ami valaha is történt velem!!! Másodszor: akármennyire is erőltettem a dolgot annál távolabbra kerültem tőle, elég paradox helyzet, és sokszor igazságtalannak tűnik, de így utólag ennek is megvolt az értelme. Sajnos erre vagyunk szocializálva, hogy amiért keményen megdolgoztál csak az ér valamit. Ez ebben az esetben pont fordítva van, sajnos minél jobban erőlködsz annál feszültebb leszel, de semmi több.

Ami szerintem megér egy próbát: ha van egy szabad délutánod, és zavartalan helyet tudsz magadnak biztosítani, akkor egyszerűen ülj le, csendesedj el, engedd el magad amíg egy enyhén zsibbadt állapotot el nem érsz. Ne törekedj először semmire választ kapni!!! Ha van lehetőséged ezt minden nap csináld ameddig jónak látod, elég naponta 10 perc is. Ha a zsibbadás elkezd kellemes bizsergéssé válni már nagyon jó úton vagy, ettől többet kezdetben ne akarj. Belső lényed/ lelked segíteni fog a továbbiakban, igazából csak ő tud segíteni, hiszen mindenkinél jobban szeret téged. Neked csak ezt a bizsergető könnyű passzívnak tűnő állapotot kell biztosítanod számára a többi már az ő dolga.

(Bővebben erről: J. and E. Hicks: Új életet kezdhetsz! Ezt mint forrást megemlítem, mert sokat segített, de nem szeretek konkrét könyveket reklámozni, mert kinek mi jön be, általános recept nincs, amelyik könyv "vonz" téged abban nagy valószínűséggel jó ötleteket találsz, a többit pedig ne erőltesd!

Alkosd meg a saját módszeredet és ne erőltess olyasmit ami kínlódásokkal jár. Igazából nem tudod elrontani csak késleltetni a dolgot, szóval aggodalomra és erőlködésre semmi ok nagyon jó úton haladsz :o)