Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Találd meg önmagad
2008. december 02. kedd, 23:53 | álmibaba (útkereső)

Kedves Heidi.

Leveled alapján egy kicsit magamra ismertem. Én év elején találtam rá egy ilyen kapcsolatra, és a saját tapasztalataim lényegét szeretném átadni neked.
Egy kapcsolaton belül nem tud az ember objektívan szemlélni, nem látja, mert eleve nem láthatja át a problémáját, hiszen, benne van. Nem is igen tudja tényként vizsgálgatni, hol hibázhat, mert kívülről nem látjuk magunkat mindig. Azt hiszed, hogy a párod nem segít neked, pedig éppen ezzel szeretne segíteni neked a legtöbbet.
A lényeg az, hogy Te valószínűleg kevésbé vagy önmagad, mint Ő. Bár úgy érzed, szeretetet adsz,és mindezt önzetlenül teszed, mégis akaratosan, már-már görcsösen szeretve lenni akarsz inkább, önző módon birtokolni akarod, mert azt hiszed, csakis mellette lehetsz biztonságban, nélküle nem. Azok, akik így gondolkodnak, önmagukkal nincsenek jóban, egyedül nem tudják magukat jólérezni, nem tudják mivel elfoglalni magukat, egyre többet akarnak. Akaratosak, görcsösek, önzőek. Ezek pedig negatív tulajdonságok, negatív energiák. Pontosan ez az önző "szeretet" az, ami félrevezet téged, ami a másik fél számára negatívnak hat, amit Ő joggal nem akar és nem is fogad el. Hiszen a szeretet nem lehet önző. Ha tudsz adni, cserébe kapsz is. De ha csak elvárni tudsz, sosem kapod meg azt, amire vágysz, és a biztonságot sem fogod megérezni.
Ha megtanulsz (esetleg fájdalmak árán) önmagaddal is jóban lenni, megtanulod önmagadat elfogadni, szeretni, akkor talán megérted majd, hogy a párod valójában mire is gondolt, amikor számodra úgy tűnt, magadra hagyott, és elfogadja, ha elhagyod, és más utat választasz. Aki tudja, ismeri, érzi és megtapasztalja, mi is az igaz szeretet, az kinyitja neked a kalitka ajtaját, és hagyja, hogy te döntsd el, kirepülsz e, vagy sem, és ha úgy döntesz, kirepülsz, visszamész e, vagy sem. Ez az önzetlen szeretet.
Ha magadat szereted, ezt sugárzod majd magadból, és ezt a másik megérzi, az számára már pozitív fajta szeretet, és azt Ő is elfogadja, sőt, vágyakozni fog érte.
Nem könnyű ezt az utat végigjárni, de nem lehetetlen. Aki azt mondja, hogy az, az gyáva, és nem mer harcba szállni, nem mer saját magáért és a boldogságáért megküzdeni. Az ilyen ember elesik, elkezdi sajnáltatni magát, és végül magára marad.
Te döntesz, mit választasz. A boldogságot, vagy az önsajnálatot. Én is döntöttem anno, és azóta kiegyensúlyozott vagyok. Gondolkozz el és kívánom, hogy minden kívánságod szeretetben teljesüljön!