Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Jenna, eseted a tükörben
2010. január 07. csütörtök, 1:37 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

Beképzeltek, mert sok pénzük van.
Lenéznek téged, mert kevesebb pénzed van.

A) verzió, az indulatos:
Majd a karma jó pofán vágja az ilyen beképzelt majmokat, méghogy így bánjanak veled, majd jól visszakapják, abból aztán tanulhatnak!

B) verzió, a megértő:
Szerencsétlenek, nem tudják, hogy azzal, hogy engem így lenéznek, azzal maguknak ásnak vermet. Előre sajnálom őket, mekkorát fognak koppanni a következő életben.

Ez a kognitív disszonancia redukció ezotér nyelvezetű változata, a negatív érzést, ami a szituációban benned keletkezik ezoterikus dumával hárítod.

Mindkét verzió hibás út. Az egész nem erről szól, ezzel a látásmóddal vak maradsz, nem veszed észre, amit neked kellene belőle tanulni. Az egész szituáció rólad szól, és most szól rólad, neked tükör most.

Ez a helyzet az önbecsülés leckéje, csak azt kaptad meg.
Amíg olyan gazdagokkal találkozol, aki lenéz másokat, addig magad is azt gondolod, hogy akinek több pénze van, az értékesebb, neked, akinek kevesebb pénze van, az értéktelenebb.
(Ennek a leckének a vakfoltja, hogy sosem veszed észre a nálad szegényebbeket, velük nem foglalkozol, a nálad szegényebbeken sosem akadsz ki.)

Mindössze az önbecsülésed összekaparására hívják fel a figyelmed, ennyi az egész. Nem kell sem előző, sem következő életekkel jönni, most kell megbecsülnöd magad, azt aki vagy, akármennyi pénz is lapul a zsebedben.

Ha ezt megteszed, akkor olyan kőgazdagokkal fogsz találkozni, akik előre köszönnek neked, bájosan elcseveghetsz arról, hogyan megy az üzlet, mi van a kutyájukkal, merre nyaraltak és párbeszéd után elégedetten távoztok. Nem fogod magad kicsinek érezni attól, ha Kubában vagy Kuala Lumpúrban voltak egy hónapig, egy dekányi beképzeltséget és lenézést sem fogsz észrevenni rajtuk, miközben mutogatják a videót vagy a digitális fényképözönt a 80 négyzetméteres nappalijukban és spanyol bort iszogattok, csak elmesélik a kalandjaikat, te pedig érdeklődve nézed. S ha megkérdezik, hogy hol nyaraltál, örömmel elmeséled nekik az egy hetes nyaralásod a hazai hegyekben, vagy a döglést a Fehér tó parjtán, esetleg a környéken tett kirándulásokat és ők érdeklődve hallgatják.

Szóval mások elfogadásában a kulcsszó szerintem az önelfogadás, a gyengéd és szeretetteljes, elfogadó bánásmód saját magunkkal szemben. Az el nem fogadás mindig rejtett lelki probléma, nincs köze az elfogadhatatlan viselkedést produkálóhoz.

Szerinted?