Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
elegem van...
2010. január 05. kedd, 6:50 | szuhai.nora

Érdekes meglátásokat írtatok.
Szerintem mindenki alkalmas rá, de vannak olyanok, akiknek még nincs itt az ideje. Van egy pont az önismeret felé vezető út előtt, amin át elindulhat ez a folyamat. Ez a pont, az az érzés, hogy elegem van!!! Most változtatni fogok! Az utolsó csepp jelenség. Így működik minden nagy döntés az életünkben.
Addig nem tudok leszokni a ciciről, amig ez az érzés nincs meg. Tudom, látom, hogy egészségesebb leszek, hogy mozgékonyabb, stb. Értem hogy rombolom a szervezetem, de amig nincs meg ez az érzés továbbra is füstölgök.
Így van ez az önmagunk felé vezető úton is. Persze jó, ha vannak körülöttünk olyanok, akik mintaként szolgálhatnak. Akinek már sikerült. De senkit nem lehet meggyőzni, hogy most jött el az ideje. Ez egy belülről érő folyamat, és ha bárkit rábeszélnék, csak azt érném el vele, hogy A.) elmenekül a közelemből. B.) értem csinálná mert meg akar felelni nekem, és nagy valószínűséggel kudarc lenne számára a megélése. C.) hamis prófétának tartana, mert nem tudja befogadni az érzést a mondani valóm mögött, és amig ez nincs meg az egész csak szóvirág.
Szerintem a minta számít. Ha úgy élek, és gondolkodom, amit a saját belső utamon megtapasztaltam. Ha valaki kéri elmondom, hogyan jutottam oda, ahol most tartok. De csak annyit amennyit kérdez. Azt tapasztalom, így elfogadható.
Persze negyon nehéz megállni, hogy ne tukmáljam senkire és sehogy a saját életem, és tapasztalásaim. Főleg akkor ha a szeretteimet látom szenvedni.
Sokáig tartott amig megértettem senki helyett nem lehet élni. Mindenki a saját életéért felelős. (Remélem értitek, hogy nem az önzés részéről beszélek.)

http://sargacsik.hu