Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Kezdőknek vagy haladóknak?
2010. január 03. vasárnap, 11:31 | hermess   Előzmény

Kedves Kavics! Ez az előző kérdésed valahogyan elkerülte a figyelmemet...

Hadd válaszoljak most rá, mert másoknak is jó információul szolgálhat, akik gondolkodnak a részvételen. (Akik először látják ezt a témát, vegyétek figyelembe, hogy ez a bejegyzés időben jóval később íródott, így tehát egy sor dolog az alábbiakban már korábban tisztázódott.)

A jelentkezés létszámától függ, hogy lehet-e szó egy nagyon alap + egy haladóbb változatról is. Ezt az első, bevezető tanfolyamot inkább az alapoktól szeretnénk indítani, ezért is van így meghatározva a részvételi feltétel. Ha 12-15 főnél többen jelentkeznek, akkor talán érdemes lenne egy "válogatót" tartani, és két csoportra osztódni. Pránásokkal, reikisekkel gyorsabban lehet haladni és inkább egy kicsit az alkalmazások felé elmenni, míg a kezdőknél az érzékelés beindításán lenne a hangsúly, itt tehát kicsit lassúbb a tempó. A későbbiekben valszeg kétszintű is lehet...

Akár egyben a kettő, akár különválasztva, a haladók is fognak benne olyan nem ismert elemeket találni, ami kiteljesíti az addigi tudásukat. Hatos, hetes szintű pránások is "aháztak" már a tréningen, mert azt az elméleti összefoglalót az energiák működéséről, amelyek nagyon ősi és nagyon modern, egymással egyező forrásokból származnak, tudomásom szerint senki máshol nem tanítja.

Gyakorlatban pedig a töltődés technikája teljesen más, s ez a specifikus jelleg az összes későbbi tréningbe beépül, ahol már időveszteség lenne akár a haladóbbaknak is ezt megmutatni.

Így hát azt tudom javasolni, hogy most ne az legyen kérdés, hogy kezdőnek, vagy haladónak érzi-e magát valaki... Ha túl "sok" lenne esetleg egyszuszra, lesz lehetőség gyakorolni a tréning után is. Ha pedig kevésnek érezné valaki, akkor úgy is "értékelheti", amit kapott, de a rendszer működését megértve, így lehetősége lesz a későbbi tréningtémákra is jelentkezni.

Végül... Lesz egy Emberismereti/Önismereti/Fejlődésismereti elméleti része a sorozatnak (ez nem a január 24-i tréningre vonatkozik), amihez nem szükséges elvben az energiaérzékelés ismerete. Ami egyébként egy kihagyhatatlan lépcsőfoka a spirituális fejlődésnek, és ennek birtokában mégis csak érthetőbb, amiről szó lesz. Nos, ebből a rendszerszemléleti részből biztosan a haladóbbak tudnak többet profitálni, mert segít a helyükre tenni azokat a mozaikkockákat, amelyeket már megtapasztaltak, vagy megértettek. Míg a kicsivel hátrébb járók arról szerezhetnek tudomást, hogy nagyjából milyen kihívások várnak rájuk, milyen lépcsőket kell megmászniuk, honnan indul és hová vezet a lépcső. Itt megtörténhet, hogy valaki "felkapja a vizet", ha valami olyat hall, ami még nem fér bele az addigi világképébe...:))

Szeretettel várunk a tréningen, de ahogy érzékeltem, Te ezt már eldöntötted...