Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Önmegvalósítás
2010. január 01. péntek, 20:29 | megisztosz (útkereső)   Előzmény

Szia Kriszti!

Nagyon érdekes életérzéseid vannak! Hasonlóak nálam is előfordulnak, azonban egyre inkább arra az álláspontra helyezkedek, hogy fontos megtanulnom az érzések fölött uralkodnom. Miért? Mert jelen társadalmunkat erőteljesen uraló média világ az érzések rabságába hajszolja az embereket. Kipróbáltad már, hogy csak egy hétig nem nézel tévét? Én igen! Alapvető életfilozófiám, hogy másnak ne ártsak! Azért születtem, hogy részét képezzem a megnyilvánuló életnek! Sok esetben csak rajtam múlik, hogy harmónikus kapcsolatban tudok maradni a környezetemmel, vagy hagyom, hogy az érzéseim lesodorjanak a hegyi ösvényről. Elkerülhetetlen, hogy időnként másoknak kellemetlenséget okozzak, azonban sok esetben ez szükséges a megfelelő kapcsolati rendszer fenntartásában.
Ahol jól érzem magam ott hosszabban elidőzöm, ahol rosszul érzem magam, onnét elteperek! Akinek tudok, annak segítek! Aki nem bánt azt én sem bántom! Azonban ha szükséges megvédem magam, úgy a pszichés (szellemi támadások), illetve a fizikai támadásokkal szemben. A megfelelő védekezés a támadás elvű életfelfogás sok esetben igen célra vezető! A nyugodt életvitelemet sok esetben az garantálta, hogy a nekem ártó emberekkel szemben nem csak védekeztem, hanem felvettem a kesztyűt!

A magam részéről a legfontosabb tényezőnek tartom, hogy tiszta tudattal tudjunk döntést hozni, amikor válasz út elé állít a sors! Félünk megtenni bizonyos lépéseket, vagy vállalunk némi kockázatot lelki fejlődésünk érdekében.

Van egy nagyon aranyos fohász: Uram adja erőt, hogy meg tudjam változtatni azt, amit megváltoztathatok és adj erőt ahhoz, hogy elviseljem azt, ami megváltoztathatatlan!

Üdv.: Megisztosz