Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
H: Karma
2010. január 01. péntek, 20:31 | hermess   Előzmény

Szia Kobold és BUÉK!

Nem vitatkozni akarok, mert ebben a kérdésben kár is lenne kötni a karmát a karóhoz, azonban különböző álláspontok vannak. És csak a Jóisten, vagy a Karma Urai tudják az igazságot... (nofene, az előbb azt sikerült leírnom, hogy Jósiten, Jóisten helyett, üzenet?:)))

A neoezoterikus oroszok azt mondják, hogy ha nem is a bűntudat az oka a karmának, de igenis a bűntudat átérzése, vagyis az elkövetett tett tudatosulása hozza elő, nyilvánítja meg a látens karmát... Még tovább menve, a kívülről gerjesztett hamis bűntudat is átmehet olyan "álkarmikus" programba, ami ha a tudatalattiból működik, már tök mindegy hogy igazi vagy sem, a hatását tekintve semmiben nem különbözik a valóditól.

Manapság ezt nagy előszeretettel alkalmazzák az állampolgárok és fogyasztók manipulálásában. Itt akkor hol keressük az okot? Az, hogy manipulálható vagyok? Ezért lesz enyém a következmény? Vagy ha valaki hamisan manipulált, és ez a kiváltó ok, akkor övé lesz a következmény? Esetleg mindkettőnké, különböző ok-okozati vonalakat indítva?

És ha valakiben még nem tudatosult, hogy amit tesz, azzal másnak kárt okoz, meddig maradhat büntetlen, meddig garázdálkodhat? Azon kívül, más lesz a visszahatás a fizikai síkon és megint más az érzelmi-gondolati síkon, ahol az előre megfontolt, számításból elkövetett tett "szándéka", vagy a hirtelen felindulás, netán tudatlan jószándék, mint indíték keletkezett... Kérdések. kérdések - amiket számtalan módon lehet magyarázni és belemagyarázni. Szerintem nem érdemes belemenni.

De beszéljünk a klasszikus példádról, ha végrehajtó leszek valaki a lelövésében, és ezzel csak az "ő karmáját" teljesítem be, annak is van feltehetően oka az én oldalamon is... Csupán az a kérdés, hogy honnan számítjuk a láncolatot - a tyúktól, avagy a tojástól...:)

Van olyan azonban az ősi írásokban is, hogy csoportkarma... Ilyenbe bele lehet csúszni és otthagyni pl. a fogunkat legrosszabb esetben, mert egyik "tervezés" sem tökéletes, bár nem lett volna ilyen sors előírva nekünk. Ezt általában jóváírják később valamilyen könnyítésben, ahogyan én tudom.