Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Lépésenként
2008. november 24. hétfő, 9:25 | Cs, Zsuzsa (útkereső)   Előzmény

Lépésenként, Dóri !

A ragaszkodásmentesség elérése egy folyamat eredménye, sokszor szorgalmas gyakorlás , néha egy megfelelő pillanat kell hozzá vagy egy felismerés is segít.
De az utat végig kell járni és még ahhoz sem szabad ragaszkodnod, hogy ragaszkodj a ragaszkodásmentességhez és az eszeddel próbáld visszahozni és különböző technikákkal ezt az állapotot. Egyik nap eléred, másik nap nem . A legrosszabb, ha a tegnapot próbálod görcsösen visszahozni. Menni kell az úton és mindent elfogadni, azt is hogy egyik nap sikerül, másik nap nem.
Mert ettől a lazaságtól fog egyszer majd tartósan is sikerülni.

Amit a spirituális szerelemnél Heidinek tanácsoltam az az volt, hogy induljon el saját maga szeretete
felé , de nem azt mondtam, hogy egy csapásra szeresse meg önmagát.
Ezt az utat be kell járni, ahogy én is járom.
Az igaz szerelem állapotát én egy megfelelő pillanat segítségével értem el, amihez sok év csalódása segített hozzá. És innen tudom, hogy nincs már benne igazi ragaszkodás. A fiútól, akivel átéltem nem akartam semmit, nem tudtam nős-e , van-e családja, csak bocsánatot akartam kérni tőle amiért a múltban visszautasítottam. Ehhez fel kellett adnom a ragaszkodásomat a korábbi férfiképemről és a ragaszkodásomat a büszkeségemhez is. És a fiúhoz sem ragaszkodtam már, mert a szerelem áramlása olyan csodálatosan önmagammá tett, hogy nem volt szükségem arra, hogy folyton ott legyen vagy bizonygassa, hogy szeret . Tettem , ami jött a MOST -ban, és mindezt a szív áramlása irányította. Nagyon jól írtad a hozzászólásodban, hogy az igaz szerelemnél a szív nem zár le, hanem folyamatosan nyitva van.
De mivel egy álom segített hozzá, (amely érzés szempontjából ugyanolyan volt, mintha a fizikai síkon történt volna ), tudom, hogy milyen ez, mégis az én életemben is dolgoznom kell és haladnom előre, hogy mindez a fizikai síkon is megnyilvánulhasson.
Eszemben volt a hétvégén, hogy Heidinek is megírom, hogy olvassa el amit egy blogbejegyzésben leírtam
erről a csodálatos szerelemről. A címe : Egy életérzésről, - milyen is feleségnek lenni ?

Hogy magamnak ajándékozzak jó érzést karácsonykor , erre ilyen tisztán még nem gondoltam, bár egyre több mindent megadok magamnak szeretetben sok más téren .És egyre kevesebbet várok el másoktól.
Karácsonykor eddig nem gondoltam erre , de nagyon sok dolog van, amire az ember út közben nem gondol és nagyon jó, hogy van egy másik lény, aki felhívja a figyelmedet rá.

Úgyhogy ha ellentmondást fedezel fel a soraimban az azért van, mert ez a dolog a ragaszkodásmentességgel nem fekete vagy fehér. Egy folyamat és út, aminek különböző állomásain vagyunk Te is és én is és mindenki más.