Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
 
Note: Event Views detected that you were very likely running the old version of event_views and has updated your DB tables with new fields required to use the new event_views module.
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A megkülönböztetés képessége
2009. december 25. péntek, 23:06 | Huszti Sándor -...

A legtöbben védekezésként használják a "Ne ítélkezz!" mondást, amikor kívülről kapnak egy kritikát. Nem esik nekik jól a kritika igazsága és ezzel az ezós dumával próbálják leszerelni a kritizálót, elterelni magukról a figyelmet.

Máskor viszont, pontosan Ők is megítélnek, véleményeznek, értékelnek vagy kritizálnak dolgokat, amivel nem is lenne baj, ugyanis a megismerés fontos része a megkülönböztetés.

Ha nem használnánk a megkülönböztetés képességét, akkor még az amőbák szintjét sem érnénk el tudatilag, ugyanis már azok az egysejt-agyú lények is megkülönböztetik, hogy melyik tápanyag hasznos számukra és melyik nem.

Ráadásul, ha olvasott valaki Patanjali-tól jóga filozófiát, akkor onnan tudhatja, hogy a jógik a megkülönböztetés képességét tartják a legnagyobbra, mert szerintük az a képesség a biztos alapja a megvilágosodás elérésének!