Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Néhány ok
2009. december 25. péntek, 22:45 | Nagy Edit2   Előzmény

Szerintem onnan lehet felismerni, hogy valaki még nem kész az önismeretre, hogy mindent hárít magától, mindenki és minden hibás és felelős az ő rossz sorsáért, csak ő nem. Aki nem akarja fel-,és bevállalni, hogy valami köze neki is van ahhoz amiben van.

Mi hiányzik belőlük?
Lehet semmi, egyszerűen csak tudatlan, és még soha nem hallott arról, hogy ő a felelős az életéért. Egyszerűen információ hiánya van. Mivel nem is tudja, hogy az van, ezért bevonzani sem tudja az infót. Ilyenkor kell valami krízis, nem feltétlenül nagy, csak valamitől szenvedjen, vagy valamit nagyon akarjon, és akkor már megnyílik az infók felé, mert a vágya miatt, vagy a szenvedésből való menekülés miatt megnyílik valamennyire a világ felé.
Vagy annyira retteg attól, hogy kiderül még annyit sem ér, mint hitte, hogy ez meggátolja. Inkább szenved a hazugság leple alatt, mert az igazság elviselhetetlen lenne számára. Nincsenek eszközei, amivel ezt a veszteséget fel tudná dolgozni, a vesztéség helyére nem tudna mint tenni, hatalmas űr tátongana benne.
Nincsenek kiemelkedő problémái, vagy erős vágyai. (Vagy nagyon jól tudja elnyomni őket.
"Jutalom" élete van.

Szerintem, hogy valaki önismerettel merjen kezdeni foglalkozni, kell adni neki valamit, ami megnyugtatja az egóját, hogy bármi is történjék, "túl fogja élni" és még jobb lesz neki.
Ha valakivel önként le akarjuk romboltatni a házát, és ő azt hiszi, akkor az árokparton fogja leélni a hátralevő életét, akkor az soha nem kezd neki a rombolásnak.