Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
hermess képe
Szia, ArkAngyal!
2009. december 21. hétfő, 16:27 | hermess   Előzmény

Ne vedd hálátlanságnak a dicsérő szavaid után, hogy én most élek az észrevételeimmel a fentiekkel kapcsolatban. Néhány más szempontot is szeretnék a figyelmedbe ajánlani:

Azzal kezdted azon az estén, hogy mennyire fontos számodra a visszacsatolás, mert abból lehet igazán tanulni... Nos azzal a "domináns" stílussal, amiben megnyilvánultál, megfosztod önmagadat a visszajelzés észlelésének lehetőségétől. Legalább is azoknak a véleményétől, vagy bármilyen bennük lévő értékes információ kimondásától, akik kevésbé dominánsak. Én most szeretnék ezzel az eszközzel élni, ha tényleg fontosnak tartod. (Ott azért nem tettem, mert én is ilyen okoskodó típus vagyok, és kezdek rájönni, hogy nem kell mindenkor nekem a legokosabbnak lenni, s ez néha már jól is esik... de ez most kizárólag rám vonatkozott)

A testi erőddel ugye nem szoktál visszaélni? Mert a pszichikai "erőddel" ez alkalommal ott, tudatosan, vagy tudattalanul visszaéltél - a "hangosság" késleltette a csoporthangulat kialakulását. Ez a csoport azért jött össze, hogy Egymást közelebbről megismerje, és véleményem szerint ennek a célnak és a hosszan szervezett, ritka alkalomnak az érdekében elvárható, hogy alárendeljük az egyébként meglévő jó, vagy rossz késztetéseinket.

Ha viszont előre boritékoltad a reakciónkat, az azt jelentené, hogy szándékosan provokáltál, ilyenre szabva a kommunikációt? Akkor talán még rosszabb a helyzet, mert játszottál velünk. Azokkal, akiket egyenrangúaknak tartok, egy csoporthoz tartozunk - nem jó ilyet tenni. Meg egyáltalán. Én ezt így nem is feltételezem. Inkább a veled született dominancia természetes kiéléséről lehet szó, amit jó szándékkal teszel, csak kicsit figyelmetlenül.

Energetikai oldalról nézve, akire odafigyelnek, aki sokat beszél, aki a középpontban van - az besöpri a figyelemenergia nagyobbik részét. Aki pedig nem tud megszólalni, pláne ha lenne is mondanivalója (most nem magamról beszélek) - az ilyenkor kifosztva érzi magát. Ha azért mennek el egy szeánszodra, vagy előadásodra, hogy az általad adott információt meghallgassák - akkor ott szívesen figyelnek. Még egyszer emlékeztetnék - a csoport itt azért jött össze, hogy a blogozók személyesen is megismerhessék egymást.

Ha minden értelemben ennyire erősnek születtél, akkor vezető leszel, de ezzel együtt csak az a lehetőséged van a fejlődésre, hogy mindenkinek adsz az erődből, mindenki viszel magaddal - de nem kéretlenül, másokat pont ezzel korlátozva. Vagy különben egós harcokba fogsz keveredni, de azt nem hiszem, hogy fejlődés lenne a számunkra, ezen a szinten talán már túl vagyunk.

Szóval, fogadd ezt úgy, mint minden bántó szándék nélküli visszacsatolást, mert egyébként semmi kedvem nem volt reagálni, mint ahogyan ott sem szóltam. Amiért mégis megtettem, az az, hogy elolvastam az írásodat önmagadról, ezért talán így kicsit jobban ismerhetlek, mint aki ezt ne tehette meg. Kicsit az volt az érzésem, hogy az ott leírt "nevelési" játékot még mindig folytatod, benne ragadtál egy kicsit. Ezt könnyebb, mint a hatalamas erődet "csatornázni".

Az írásod egyébként egészen letisztult, lényegre törő és formailag is szerencsésnek tűnik. Ettől éreztem úgy, hogy talán mégiscsak "visszacsatolok", mert az ember időnként önmagára lát rá a legkevésbé.

Írjál még mást is, máskor is! És köszönöm, hogy ideadtad!

Barátsággal: