Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
szia Heidi, hasonló téma van előttem is, bár nem vagyok
2008. november 17. hétfő, 18:36 | Ariette (útkereső)

szia Heidi,
hasonló téma van előttem is, bár nem vagyok párkapcsolatban. Úton lenni azt jelenti, hogy megváltozol és a szeretet, szerelem fogalmai szép lassan elválnak egymástól. A szerelmet én egy külső, energianövelő állapotnak látom, amit a szexuális energia óriási ereje igazol a legjobban. A szeretet más, ekkor belül, a saját erődből érzed ugyanazt az érzést, külső segítség nélkül. Könnyű a kettőt összekeverni, ráadásul sok nyelvben nincs is 2 szó erre úgy, mint a magyarban. Sokszor a szerelem egyedülálló örömében éljük át a szeretetet, megtanít erre az alapvető érzésünkre.

A barátod valószínűleg arra gondolt, hogy belőle épülsz, általa próbálsz kiteljesedni, és a gondolataid erejével rá támaszkodsz. Miközben te úgy gondolod, csak a spontán érzéseidet éled meg, hagyod a szerelmet lángolni. De hogy szeret egy nő? Odaadással, függőn és kiszolgáltatottan, amikor szinte odaadod magad a másiknak. Ez egy úton levőnél túl sok, mert alá-fölérendeltségi viszonyt alakít ki. A férfi a tanító és te vagy a tanítvány. Eltűnik az egyenrangú kapcsolat, és a legfőbb cél, az egy-ség így nem elérhető.

Gondolkodj el azon, miért őrá van szükséged, hol vagy te a kapcsolatban. Nézd meg, mit jelent számodra az én irányítom magam, a magam ura vagyok és ez mennyire jön át a kapcsolatban. És beszéljetek a szerepekről, közösen, mondd el te hogy látod, mert nem véletlenül vagytok együtt. A szerelem és a szeretet még a spirituális úton levőnél is jelen van, csak az arányok válnak mássá. Ezeket az arányokat kéne megkeresni, kinek mi a jó és akkor helyreállhat az egyensúly. Lehet, ő magából a külső spontán tűz hiányzik, add meg neki. Tanítsd te is, ahogy ő is teszi, csak téged belülről épít. A belső én és az ego együtt táncol, össze kell hangolni őket:)