Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kompromisszum, vagy hazugság
2009. december 19. szombat, 15:17 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Hi Jag!

Szóval.... szerintem ha a nagy átlagot vesszük, akkor fifty-fifty lenne az eredmény. A lányokat évszázadok során arra nevelték, hogy a háttérben, családösszetartó szerepet töltsenek be, szavuk se nagyon lehetett. Nos, mit csinál ilyenkor a tehetségesebbje? Hát azt amit nagyanyáink oly sikeresen űztek, érvényesítsd úgy az érdekeidet, hogy úgy nézzen ki mintha a párod azt akarná. Ez egy ősi manipulációs eszköz, amire szabály szerűen nevelték a nőneműeket. (A fiúkat meg arra, hogy hogyan kell elrejteni a másodlagos kapcsolataikat.) Tehát neveltetésünkből kifolyólag predesztináltak voltuk arra, hogy ne mondjunk igazat.
Ma már ez szépen alakul át. Egyrészt általános manipulációs évszázaddá váltunk, ha kilépünk az ajtón, az az egy tuti, hogy azonnal valaki megpróbál fogást találni rajtad. Vagy a koldus a sarkon a hátrakötött lábával, vagy a műnő a 90-60-90-el. Tehát, kezdi elhagyni nemi jellegét az ilyen jellegű háttérmunka.
Ugyanakkor a nemhez való tartozás egyre kevésbé eleve meghatározó életünkben. Változik a nemek közötti KRESZ is. Mindenkinek szoknia kell a másik nem változó megjelenését, szokásait, lehetőségeit "jogait" . Igy aztán szerintem sajnos több, általánosabb és nemhez nem annyira köthető lett a hazugság. Műveli mindenki
Azonban azt is érzem, hogy akinek erre késztetése van és felvállalja magát, már valamennyire fogadókész talajt talál. Szóval rajtunk is múlik, mennyire hazug a "környezetünk"

Üdv!
Hédi