Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A betegségek belsőnk üzenete
2009. december 11. péntek, 21:59 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Testünk egyedi jellege a saját belsőnket fejezi ki, milyenek vagyunk mi magunk. Ezt jelzi arcunk, testalkatunk, bőrünk, mozgásunk, tenyerünk, mind csak ránk jellemző, ugyanolyan nincs még egy.
Amikor a testünk betegséget jelez, akkor ennek a belsőnek a diszharmóniáját fejezi ki, hogy a bent és a kint között nincs egyensúly. S hogy mi a probléma, azt a betegség típusa és a beteg testrész funkciója jelzi a saját szimbólumnyelvén. Ha megértjük ezeket és levonjuk a tanulságot, a "leckét" belőle, már a gyógyulás beindul, hiszen a betegség üzenete eljutott hozzánk.
A betegségünket pedig egyedül mi magunk tudjuk meggyógyítani, mert belőlünk ered és rólunk szól, a mi feladatunk. Kívülről segítőket, útterelőket vehetünk igénybe, de a munka a mienk.
A gyerekkori betegségek általában a szülők problémájáról szólnak, amit "tanuló örökösként" viszünk tovább és családi karma áll mögöttük, nálunk a labda, hogy letegyük a generációs feladatot. A veleszületett vagy később felvállalt gyerekkori nagybetegségek szintén belülről jönnek, csak egy mélyebb síkról, előző életek határozzák meg.
Én így érzem, mindez így működik, szóval nem lelki eredetű, hanem belülről fakadó minden betegség, akár a mostani, akár előző életeinkből idéztük elő, és a gyógyulásunk a mi feladatunk, felelősségünk, ezért csakis magunk tudjuk meggyógyítani magunkat.