Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Próbáld meg a "húzd meg-ereszd meg" módszert!
2008. november 11. kedd, 21:21 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Áss mélyebbre! Már annyi célodat feltártad és ami csak tudtál megéltél, hogy érdemes lenne az egod céljai után a lelked céljait, vágyait a felszínre engedni.

Ezek közül az igazán mélyek a csendre, nyugalomra, hazaérkezésre, a végső célbajutásra vonatkoznak, de találhatsz köztük "felszínesebbeket" is, amelyek az élet élvezetét, vagy valami nemes tett véghezvitelét célozzák meg.

Ha a hagyományos vágy és cél -kiásó, -feltáró gyakorlatokkal nem mész semmire sem, akkor próbáld meg a "húzd meg-ereszd meg" módszert: Ne csinálj semmit se, se kívül, se belül. Mihelyst észreveszed, hogy valamit csinálsz, azt azonnal hagyd abba!
Legyen az gondolat, érzés, szándék vagy cselekedet, állítsd meg mindet és kényszerítsd magad a mozdulatlanság állapotába!

Előbb-utóbb feszültséget szül ez a gyakorlat, mert a csendből előbújnak a vágyak, célok és megvalósítás után kiáltanak. Ez a kényszer viszont szembeszáll a mozdulatlanságoddal, és amikor már nem bírod tovább, akkor elemi erővel tör majd rád a vágyak és célok tömkelege!

Ha böjtöltél már pár napot, akkor talán ott is tapasztaltad, hogy a 2-3 napon feljönnek a vágyak, hogy mennyi féle ételt, finom ízeket nem ettél még (eleget)! Olyan ízek és vágyak is megjelennek, amelyeket már rég el is felejtettél, de most alig várod, hogy újra ehess!
Ugyan ezek a vágyak benned voltak a böjt előtt is, csak az ellaposodott táplálkozásod közepette túl mélyre temetődtek.

Ugraszd ki a nyulakat a bokorból: Teremts csendet, majd hirtelen üvölts egy hatalmasat!