Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Rajtad múlik, mit látsz meg, mit élsz meg egy helyzetben
2009. december 11. péntek, 12:52 | Akleden-nedelkA (útkereső)   Előzmény

Szia Tűzönjáró!

Miért keresed mindenben a nőiességet?
Egy helyzetből miért mindig arra kérdezel rá, hogy vajon nőies-e?

Az a helyzet, hogy az emberek többnyire az aktuálisan kínzó problémáikon keresztül látják a világot. Neked a nőiségeddel van gondod, ezért mindenben azt éled meg.

Még a bicikli tolásban is. Bicklit a férfiaknak is ugyanúgy kell tekerni, mint a nőknek, sőt a mountain bike-okra már a nőknek is úgy kell felszállni, mint a férfiaknak.

Szerinten, ha telerakod cuccal a biciklit, akkor sok a vinnivalód.

Nekem hasonló helyzetben tökmindegy volt, hogy nő vagyok-e vagy férfi, fel sem merült, amikor a biciklire keresztbe egy 80 kilós táposzsákot feltettek és azt kellett hazatolni a csirkéknek. De mivel nő vagyok, már akkor is a tápos, persze férfi, rakta fel a biciklire. Tudta mi a kötelessége, ha helyettem haza nem is tolhatta.
Otthon nem volt senki más, nekem kellett egyedül leszedni a zsákot, de arra kitaláltam azt, hogy a bicikli úgysem tud elesni a zsáktól, odatolom, ahova le akarom rakni, eldöntöm, hogy a földre érjen a zsák alja, és csak a másik felét kell felállítani, így nem kell az egészet megemelni. Utána eltoltam a biciklit. Nem állítom, hogy szerettem csinálni, de valakinek haza kellett vinni a tápot. Nem én voltam az egyetlen leányzó, akinek ilyen feladat jutott.

Ha valakinek az erővel lenne gondja, akkor ebből a helyzetből azon siránkozna, hogy miért nem olyan erős, mint egy férfi. Vagy pedig nekikezdené emelgetni az egész zsákot, hogy ő milyen erős, olyan erős, mint egy férfi, utána félig vagy egészen dicsekedve, mesélné a zsákos kalandját. Ha valakinek a magasságával (önértéklelésével) van gondja, akkor abban a kontextusban értékelné, hogy ilyen kis embernek miért kell olyan nagy zsákot vinnie, és eme kis hősként -- a mesebéli legkisebb fiú helyzete -- mesélné el a kalandját a nagy zsákkal. Akinek a nőisességgel van baja, az meg azt kérdezi, hogy nőies-e tápos zsákot biciklin tolni. Hát nem tiszta ciki egy nőnek táposzsákot tolni a nyílt utcán? Egyébként a falunkban a férfiak is ugyanígy tolják a táposzsákot. Stb, stb.

Ahogyan értelmezünk egy helyzetet a megélt problémáinkra világítanak rá.
Szerintem csak ennyi az egész. A tükör így működik.

Üdv:
A-A