Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hédi, nálam nem repetázott Nelson, de
2009. december 09. szerda, 15:08 | Karmatörlő (útkereső)   Előzmény

lehet, hogy azért, mert a normál NLP-ben megtanultam, hogy ne csak feloldjam a traumát, hanem változtassak is a viselkedésemen is, vizsgáljam felül a rutint.

A Nelson oldani tud, de helyettünk elengedni nem, sőt azt nem tudja, hogy ha már nincs a trauma, akkor mi legyen? Normál NLP-ben a második szakaszban már kitalálják, ha már nincs trauma, akkor ahhoz milyen érzés, attitűd, viselkedés, stb. tartozik.
Szerintem csak ezért érezheted úgy, hogy repeta, mert, ha mindent ugyanúgy csinálunk, rutinszerűen, mint korábban, akkor a változás a traumaoldás-elengedés ellenére nem következik be. Csak már nem fáj.

Kombózni kell. Kinek mi jön be.
Alapoldásra, amivel semmilyen körülmények között nem tudunk szembenézni, arra nagyon jó a Nelson. A nővéremnél, aki szerint nincs olyan, hogy biorezonancia, az hülyeség, a Nelson oldás lehetővé tette, hogy túlélje a rákot, az ahhoz kapcsolódó traumákat feloldotta, ő meg elengedte. Ehhez kellett néhány körös kibeszélés is, de az a traumaoldás nélkül nem ment. Ha ment volna, nem lett volna rákos.

Én normál NLP-vel kezdtem és két évembe telt, mire eljutottam az alapkonfliktusok elejére. A Nelsonnal ez sokkal könnyebben megy, nekem legalább másfél évet megspórolt. Utána még mindig lehet rutinokat átírni, új rutinokat építeni. A pozitív világ felépítésére valami mást kell használni, arra rengeteg technika van.

A magam részéről a Nelsonban nem az NLP-t kedvelem, hanem a baciirtást, azóta nem szed a család antibiotikumot.

Üdv:
Karmatörlő