Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mikor jön el az én Mesterem?
2008. november 11. kedd, 20:35 | Huszti Sándor -...   Előzmény

No, most olvasom csak a bejegyzésedet, hogy már válaszoltam Zsuzsának és szinte ugyanazt gondoljuk a témáról.

Tanítónak azt tartom, aki tud tanítani. Ez nem azt jelenti, hogy mindent szépen elmagyaráz, megmutat, hanem azt, hogy ha kell, akkor furfangos-ármányos eszközökkel, de rávesz arra, hogy tanulj!

Ahogy írod, sok dologra az élet is rávesz, ezért nem hiszem azt, hogy keresni kellene a tanítónkat, hiszen az folyamatosan körbevesz minket, maga az életünk a tanítónk!

"Ha készen áll a tanítvány, eljő a Mester!" 

- szól a mondás, és sokan várnak erre a felemelő pillanatra, amikor a szent Mester megjelenik és megoldja a problémáikat, vagy legalább segít és megmutatja az utat.

De le kell benneteket hangoljalak, mert azt gondolom, hogy addig jó, amíg képes vagy élő Mester nélkül is tanulni, fejlődni! Ha már nem fogadod be az életed adta tanításokat, akkor nyúl az életed a fizikai megtestesülés végső eszközéhez és ad egy élő, megfogható Tanítót, akitől a tanítást már nem tudod figyelmen kívül hagyni.
Ezért a hiteles Tanító tanítása egyáltalán nem olyan kellemes, hiszen pont azt vágja a képedbe, amit addig nagy ívben elkerültél!

Olyan ez, mint amikor nem veszed a jeleket, nem változol, nem hajolsz, és a lelki problémák testet öltenek, betegségként jelennek meg, hogy kénytelen legyél tudomást venni róluk.
Ugye durva példa egy szent Tanítót, Mestert a betegségekhez hasonlítani, de csak emlékezz vissza, hogy az isteni inkarnációk is ott és akkor születtek meg, amikor már akkora volt a sötétség az emberekben, hogy nem figyeltek a tanító jelekre, szemtől szembe kellett Őket tanítani!
Persze, amikor már ennyire eltévedt az ember, akkor a Mester jelenléte se dob rajta akkorát, mint ha Ő maga vágyna a változásra!

A hétköznapi, tanító jellegű jelzéseknél is megfigyelhetjük, hogy egy darabig csak úgy utalgatnak messziről, hogy mit kellene másképpen csinálnod, de ha nem hallgatsz rájuk, akkor jön valaki, aki kőkeményen a szemedbe mondja. Ez a valaki nem feltétlenül egy ősz szakállas ferde szemű öregember, hanem lehet hogy az utált szomszédod, viszont most nagyon igaza van.

Képzeld el, hogy van egy Ős Tanító, aki mindenkit megszült és most arra tanít, hogy Önmagunk lehessünk. Ez az Ős Tanító körbe vesz minket, a teste maga a fizikai világ, a lelke pedig átjárja a lelkünket.

Tanulni akarsz? Nyisd ki a szemed!