Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ugyan kezdetben nehéz állandóan figyelned, ébernek lenned
2008. november 11. kedd, 20:09 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Annyiban helyesbítenélek, hogy nem arra gondolsz, hogy "kell" és "szükséges" a Mester jelenléte, hanem hogy könnyebb általa!
A témaindító hozzászólásokban viszont pont arról szólt a vita, hogy kell, vagy nem kell a Mester a célbaéréshez?!

Nyilván kényelmesebben járható az út, ha van támogatás, ha van aki az orrunkra koppint, de én még ezt is feleslegesnek tartom, ugyanis ez elkényelmesít! Ha mindig számíthatsz rá, hogy a Mester időben felnyitja majd a szemed és nem hagy belemerülni a saját illúzióidba, akkor mikor fog kialakulni a belülről fakadó éberséged??

Ha egy gyerek nagyjából tud már járni, de azért azt nem engedjük meg neki, hogy fájdalmasakat tanyáljon, akkor ugyan kellemes lesz számára a járás, de sohasem fog önállóan járni!
Igenis a fájó kudarcok, a kényelmetlenség, az önmagadra utaltság az, ami erősíti benned az önkontrollt, a felelősségvállalást önmagadért, az éberséget, és a tettrekészséget.

Ugyan kezdetben nehéz állandóan figyelned, ébernek lenned, de ez csak azért van, mert megszoktad, hogy alszol! Ha edzed magad, akkor hozzászoksz az éberséghez is, és akkor önmagadat fogod kontrollálni, nem leszel rászorulva egy kívül-álló őrre!

Igazából ezt most is meg kellene tenned önmagadért, de a világban azt a rossz példát látjuk, hogy senki sem vállal felelősséget a saját tetteiért, életéért, akkor miért pont Te figyelj erre?!

Egy időben azt mondogatta a Tanítóm, hogy ismerjem fel a bennem levő tanítót, merjem felvállalni azt, különben egész életemben az Ő csecsén lógok majd!
Nagyon nehéz volt leválni Róla, hiszen a legkényelmesebb volt nem-gondolkodnom, nem-figyelnem magamra, mert számíthattam rá, hogy Ő majd úgyis megmondja a tutit!

Csakhogy egy ilyen szimbiózisban a Tanító és a Tanítvány is rabok, egymástól függnek, nem szabadok. A Tanítóm célja nem az volt, hogy örökre a Tanítóm legyen, hanem az, hogy felnőjek emberileg és spirituálisan is! 

Ezért bár nehezebb Mester, vagy Tanító nélkül haladni az úton, de ha megtanulod önmagadat irányítani, akkor többre viszed, mint akik most fürdenek egy szent energiájában!